‘Mersin Sosyal Politikalar Ofisi’ açıldı

Tarih: 18 Ekim 2024 Cuma 11:58

Büyükşehir Belediyesi’nin, yeni projeler oluşturmak amacıyla ’Herkesin Kimsesi’ sloganıyla hayata geçirdiği ‘Mersin Sosyal Politikalar Ofisi’ , ‘17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’nde açıldı.

Sosyal politikalar alanında gerçekleştirdiği hizmetlerle Türkiye’ye örnek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, yeni projeler oluşturmak amacıyla ’Herkesin Kimsesi’ sloganıyla hayata geçirdiği ‘Mersin Sosyal Politikalar Ofisi’, ‘17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’nde gerçekleşti. 

Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi’nde yer alan ofisin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra; Meral Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, CHP Mersin Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının ve odaların temsilcileri, farklı büyükşehir ve il belediyelerinden daire başkanları ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla gerçekleşti.

‘HALKIN BELEDİYESİ ANLAYIŞINI TAHKİM ETMEK İÇİN BURADAYIZ’

Açılışın özellikle Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’nde yapıldığının önemine dikkat çeken Başkan Seçer, Mersin’de 5 yıldır ortaya koydukları tüm projelerin bu merkezde olduğunu söyleyerek,  “Mersin’de 5 yıldır ortaya koyduğumuz; 7’den 70’e, bir bebeğin doğmadan, ölümüne kadar geçen sürede; ‘belediye nedir, ne yapar, sosyal belediye nedir, halkçılık nedir, halkın belediyesi nedir?’ anlayışını tahkim etmek, o anlayışı yenilemek, bilmeyene anlatmak, bilmediklerimizi öğrenmek ve paylaşmak için buradayız” dedi. Sosyal demokrat bir dünya görüşüne sahip olduklarının ve bu görüşe uygun politikaları benimsediklerinin altını çizen Seçer, “Biz dünyaya soldan bakarız, hizmetlerimizi de o şekilde yaparız. Onun için de sosyal demokrat dünya anlayışında olan, sosyal belediyeciliği ilke edinmiş belediyelerden iyi örnekleri alalım ve Mersin’e uyuyorsa uyarlayalım istiyoruz. Hem alalım hem verelim hem de bilgiyi paylaşalım. Bilgi paylaştıkça zenginleşir, halk ve insanlık yararına olur” şeklinde konuştu.

‘BELEDİYECİLİK İNSANLARIN ACISINI DİNDİRMEK, HASTASINA BAKMAK, KARNINI DOYURMAKTIR’

Büyükşehir’in projelerini 7’den 70’e tüm Mersin halkının bildiğini vurgulayan Seçer, “Projelerimiz Mersin halkının ezberinde. Herkese dokunuyoruz; anne karnındaki çocuğa sütü de gönderiyoruz, ebediyete irtihal eden vatandaşa cenaze hizmeti de veriyoruz. Sosyal belediyecilik; bir birey doğmadan, toprağa gidene kadar o bireyin yanında olmaktır. Gerisi lafı güzaftır. Belediyecilik; yol, bina, konser ve festival yapmaktan ibaret değildir. Her zaman söylüyorum; belediyecilik insanların acısını dindirmek, onların mutluluğuna mutluluk katmak, karnını doyurmak, hastasına bakmak, çocuğunu okutmaktır. Belediyecilik budur” şeklinde konuştu.

‘İKTİDAR KİMSESİZLERİ KİMSESİZ BIRAKTI. BİZ KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLUYORUZ’

Seçer, Mersin’den genel iktidarı işaret ederek, bunun için de bıkmadan çalışacaklarını ifade etti ve “İktidar kimsesizleri kimsesiz bıraktı. Biz kimsesizlerin kimsesi olacağız, oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’. Biz de Atatürk’ün yolundan gidiyoruz. O’nun dediğini diyeceğiz, O’nun uygulamalarını hayata geçireceğiz. Daha güzel bir ülkede yaşayacağız, insanları ayırmayacağız. Yolsuzluklarla ve ayrımcılıkla mücadele bizim düsturumuz olacak. Mersinliler, biz Mersin olarak güçlüyüz” diye belirtti. 5 yıl boyunca tüm engellemelere rağmen şikayet etmeden hizmetleri sürdüklerinin altını çizen Seçer, “Çalmazsanız, çaldırmazsanız hizmeti yaparsınız. Hiç merak etmeyin Büyükşehir ve ilçe belediyeleri yan yanayız, biriz beraberiz. 31 Mart’la beraber vatandaşın mağduriyeti sona ermiştir. Artık Mersin’de özgürlükçü, kapsayıcı, insanları seven, sayan ve ayırmayan bir yönetim hakimdir. Herkes 31 Mart’ta dersini aldı. Artık burada, tüm memleket sathında sosyal demokrat bir belediyecilik hakim”  dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapıldı ve Sosyal Politikalar Ofisi açıldı.

SOSYAL POLİTİKALAR OFİSİ HAKKINDA

Sosyal Politikalar Ofisi; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Stratejik Planı’nın sosyal politikalar konusunda çalışmalarına katkıda bulunacak ve destekleyecek. Ofis; saha çalışmaları yapmak, eğitimler vermek, politika önerileri sunmak ve iyi örnek modellerini yaygınlaştırmak amacıyla kuruldu. Ofis, Mersin’de sosyal değişimi sağlayan örnek projelerin farklı il ve ilçelerdeki yerel yönetimlere aktarılması ve uygulanması konusunda aracı olacak.  Ayrıca, yerel yönetimlerin yoksulluğu önlemek için yaptıkları projelere yönelik ulusal ve uluslararası çalışmaları da gözeterek önerilerde bulunacak olan ofis, yerel sorunlara, yerel çözümler üretilmesi dolayısıyla hak temelli uygulamaların görünür olmasını amaçlayacak. Yerel yönetimlerin yoksullukla mücadeleyi benimsemiş temel aktörlerden biri olduğu gerçeği ile kamu kurumları ile iş birliği yaparak yoksullukla mücadele etmeyi gözetecek olan ofis; ulusal ve uluslararası yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak ulusal ve küresel yoksulluğun önlenmesi için koordinasyon dâhilinde çalışacak. 


Etiket: mersin, büyükşehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA