Büyükşehir birimleri can dostları sahiplendi

Tarih: 2 Ekim 2024 Çarşamba 11:48

Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ birimleri köpek sahiplenmeye başladı.

Ağustos ayında Başkan Vahap Seçer tarafından başlatılan ‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den kampanyası kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ birimleri köpek sahiplenmeye başladı. Başkan Seçer’in ‘Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm kurumlarımızın, iştiraklerimizin, tesislerimizin her birine en az 1 can dost sahiplenme kararını şu andan itibaren alıyorum ve bu isteğimi arkadaşlarıma buradan ulaştırıyorum” cümlesi üzerine harekete geçerek sahiplenme işlemini gerçekleştiren birimler, yeni mesai arkadaşları olarak kabul ettikleri patili dostlarla uyum içerisinde çalışıyor.

Faaliyet gösterdikleri yerleşkeye rahat uyum sağlayabilecek ırklardan köpek sahiplenen birimler, yeni mesai arkadaşlarıyla oldukça mutlu. Gittikleri birime kısa sürede alışan, personelin yanına giderek kendini sevdiren, odaları gezen, gün içinde 2 kez yerleşke içinde gezmeye çıkan patili dostlar da yeni hayatından oldukça memnun.Bulundukları her ortama neşe, eğlence ve pozitif enerji veren patili dostlar sayesinde, Büyükşehir personelinin hayvan sevgisi bir kat daha arttı.Kampanya kapsamında birimlerin sahiplendiği köpek sayısı 61’i bulurken, farklı kamu kurum ve kuruluşları da 6 köpek sahiplendi.

‘SAHİPLENDİRİLECEK IRKLARI, YERLEŞKELERİN DURUMUNA GÖRE BELİRLİYORUZ’

Tarımsal Hizmetler Dairesi Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ birimlerinin kampanya kapsamında gerçekleştirdiği sahiplenmeler konusunda bilgi verdi. Yıkılmaz; birimlerin kendi mevcut ortamlarına uyum sağlayabilecek ırkları sahiplendiğini belirterek, “Yerleşkelerin durumlarına göre hem küçük, hem de büyük ırk köpek sahiplendirmelerini yaptık. Daha çok alan koruma özelliği gösteren bölümlerde çoban köpeği melezi, kurt köpeği gibi ırkların sahiplendirmesini yaparken, vatandaşlarla iç içe olan birimlerde daha küçük ırkların sahiplenme işlemlerini gerçekleştirdik” dedi.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA