Başkan Seçer, ‘Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi’ni inceledi

Tarih: 19 Eylül 2024 Perşembe 10:41

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile birlikte, yapımı süren ‘Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi’ni inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren ‘Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi’ni inceledi. İncelemede Başkan Seçer’e mahalle halkı ve çocuklar da eşlik etti. Merkezde; Çocuk Gelişim Merkezi, Havuz, Survivor Parkuru, Kafe ile yetişkinler için Spor ve Yürüme Alanları da yer alacak.

Başkan Seçer, devam eden çalışmalar hakkında bürokratlar ve teknik ekipten detaylı bilgiler aldı. Mahalleli, Başkan Seçer’e merkez için teşekkürlerini iletti. Başkan Seçer de mahalle halkını Büyükşehir tarafından hayata geçirilecek hizmetler hakkında bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediyesi; Toroslar İlçesi Yusuf Kılıç Mahallesi’nde yer alan ve temeli 20 Mart 2024 tarihinde atılan ‘Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi’ ile çevrenin spor ihtiyacını karşılayıp, çocuklar ve yetişkinler için güvenlikli bir alan üretmeyi hedefliyor.Merkezin arsa alanı 4 bin 789 metrekare iken yapı alanı da 1600 metrekareden oluşuyor. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75 olan merkezin Aralık ayında bitmesi hedefleniyor.

 “MERKEZDE HEM ÇOCUKLARA HEM YETİŞKİNLERE YÖNELİK AKTİVİTELER GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK”

Başkan Seçer, inceleme sonrasında yaptığı değerlendirmede; bölgede bir Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi eksikliğinin var olduğunu belirterek, hepsine birden cevap verebilecek bir merkezi hayata geçirdiklerini kaydetti. Seçer, “Burası yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alan ve Rıfat Uslu Caddesi’nin kıyısına denk geliyor. Burada Çocuk Gelişim Merkezi var ve yaklaşık 150 çocuğumuz okul öncesi eğitim alabilecek. Diğer tarafta da Spor Park dediğimiz bölgede de yarı olimpik açık havuz var ve yanında da bir çocuk havuzu var. Yine çocuklar için bir Survivor Parkı var. Yetişkinler için de spor ve yürüme alanları ile spor aletlerinin olduğu bir birim var. Dolayısıyla burada hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik bazı aktiviteler çok rahat gerçekleştirilebilecek” dedi.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA