Kırsaldaki yol çalışmaları memnun ediyor

Tarih: 18 Eylül 2024 Çarşamba 12:15

Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde merkezde sürdürdüğü yol çalışmalarını kırsala da taşımaya devam ediyor.

Kent genelinde yol ağlarının daha güvenli, konforlu ve kesintisiz olması için yaptığı yatırımlarla ulaşım ağını her geçen gün iyileştiren ve geliştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezde sürdürdüğü yol çalışmalarını kırsala da taşımayı sürdürüyor. Özellikle ilçelerde üretimin yoğun olduğu yerlerde ürünlerini Toptancı Sebze ve Meyve Hal’ine götürürken zorluk çeken üreticileri sevindiren Büyükşehir’in Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, bu kez Erdemli ilçesinde çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bölgedeki bir toplantısında mahalle sakinlerinden ve üreticilerden gelen talep üzerine Hüsametli ve Küstüllü Mahallerini birbirine bağlayan 5 bin 600 metrelik yolda ekipler ilk olarak dar olan yolu genişletti.Daha önce iki aracın yan yana geçmekte zorlandığı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle üzerinde çeşitli çukurlar oluşan, oldukça deforme olmuş yolda genişletme çalışmalarının bitmesi ile yol, sathi kaplama ile buluşturuldu.

Sık sık araçlarını tamire götürmek zorunda kalan mahalle sakinleri ve üreticiler Büyükşehir sayesinde bu dertten kurtuldu. Merkezde yapılan çalışmaların ayrım gözetilmeksizin kırsalda da devam ettirildiğini söyleyen mahalle sakinleri taleplerinin yerine getirilmesinden büyük memnuniyet duyarak Başkan Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Hüsametli ile Küstüllü arasındaki yolun 5 bin 600 metrelik bir mesafe olduğundan söz ederek, “Daha önce virajlarda, bozuk yerlerde ve sorunlu bölgelerde genişletme çalışmalarını tamamlamıştık. Şimdi de sathi kaplama asfaltlama yapıyoruz. Bütün Erdemli’nin hemen hemen köyleri birbirine bağlayan yollarında hiçbir eksik kalmadı. Son bölümlere de geldik. Bu 5 yıl içerisinde zaten tamamladık, ikinci tur iyileştirme çalışmalarımıza başladık. Vatandaşımıza hayırlı olsun. Çiftçimizin, köylümüzün, üreticimizin ürünlerini hale ya da satacağı noktaya bozulmadan, örselenmeden götürebilmesi için uygun yollar yapmaya devam ediyoruz. İşimiz bitmedi daha iyisinin peşindeyiz. Bunun için çalışıyoruz” dedi.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA