Kadınlar, Mersin’i yeniden keşfediyor

Tarih: 16 Ağustos 2024 Cuma 10:42

Büyükşehir Belediyesi’nin merkezde yaşayan kadınların kentin farlı noktalarında yer alan tarihi ve ören yerlerini görmelerini sağlayan organizasyonlarından ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın yeni adresi Tarsus Darıpınarı Mahallesi oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirdiği kültür gezilerinin bir parçası olan ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın yeni durağı Tarsus İlçesine bağlı Darıpınarı Mahallesi oldu. Etkinliğe; merkezden Akbelen ve Bahçelievler Mahallesinden kadınların yanı sıra STK temsilcileri ve Tarsus’tan üretici kadınlar katıldı. 

Merkezde yaşayan kadınların Mersin’in tarihi ve ören yerlerini keşfederek şehre farklı bir gözle bakmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen gezide kadınlar, ilçe ile özdeşleşen Toros Dağları’nın doğal güzellikleri yakından tanıma fırsatı buldular.

Buluşma kapsamında önce piknik yapan kadınlar, yöre halkının üretici stantlarını gezerek organik ürünlerden incir, elma, kızılcık, şeftali, hurma, meyve kuruları gibi ürünler satın aldı. Darıpınarı’nın yeşil ortamı ve serin havasına hayran kadınlar, Karageçit mevkiinde eşsiz bir doğa turu yaparak gezilerini sonlandırdılar. 

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan Burcu Sert, ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ kapsamında merkezdeki kadınları ilçelerde misafir ederek köylerdeki üretimle tanıştırdıklarını ifade etti. Büyükşehir olarak köylerde üretim yapan üretici kadınları da bu sayede desteklediklerini aktaran Sert, “Bu sayede projemiz kapsamında köyde yetişen ürünlerimizi de tanıtmış oluyoruz. Buluşmamızın bir diğer amacı da merkezde bulunan alanları gezdirmek. Misafirlerimiz Karageçit’te kısa bir doğa yürüyüşü de yaptılar. Kadınların hem sosyalleşmelerini sağladığımız hem de temiz ve sağlıklı gıdaya ulaştırmak amaçlı yaptığımız buluşmalarımızın devamı gelecek” dedi.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA