Hilmi Çoban’a anlamlı ödül

Tarih: 4 Şubat 2024 Pazar 15:10

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları Yarışmasın’nda Ara Güler Özendirme Ödülü, Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Hilmi Çoban’ın çektiği fotoğrafa verildi.

 

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 39 yıldır düzenlediği, Türkiye'nin aralıksız gerçekleşen en eski fotoğraf organizasyonunda Yılın Basın Fotoğrafları depremin yıl dönümünde açıklanı Ara Güler Özendirme Ödülü, Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Hilmi Çoban'ın Avrupa Triatlon Kupası ile Avrupa Triatlon Gençler Kupası’ yarışmasında çektiği fotoğrafa verildi.
Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin 39 yıldır  düzenlediği Türkiye'nin en prestijli fotoğraf yarışması olan Yılın Basın Fotoğrafları 2024 Fotoğraf yarışmasının ödül töreni TBMM'nin ev sahipliğinde yapıldı. Yarışmada Usta Foto Muhabiri Ara Güler'in adını yaşatmak ve gençleri fotoğraf sanatına teşvik etmek amacıyla 25 yaş altı lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı Ara Güler Özendirme Ödülünü Mersin Üniversitesi Fen-Edebayat Fakültesi Sanat Tarihi bölüamü öğrencisi Hilmi Çoban kazandı. 
Ödülü kazanan genç foto muhabiri, ilk kez fotoğraf yarışmasına katılıp birinci olduğu için çok sevinçli olduğunu, fotoğraf sanatına başlamasında Ara Güler'in kendisi için özel bir yere sahip olduğundan aldığı ödülün ayrı bir anlam ve duygu ifade ettiğini belirtirken, bundan sonra ki hedefinin yılın basın fotoğrafları spor kategorisini kazanmak olduğunu söyledi.


Etiket: mersin, hilmiçoban, fotoğraf,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA