Büyükşehir mercek’ten ‘mersinli kadın ustalar projesi’

Tarih: 13 Kasım 2023 Pazartesi 10:16

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCEK’ler hem sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirmeye, hem de istihdam imkânları yaratarak kursiyerlere destek olmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCEK’lerde verilen mesleki eğitim kursları, farklı sektörlerde kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için kursiyer yetiştirmeye ve istihdama destek olmaya devam ediyor.

Kursiyerler, aldıkları sertifikalarla mesleki gelişimlerine katkı sunan bilgi, beceri ve donanıma sahip olarak yeni bir meslek ediniyor.Bu kapsamda ‘Mersinli Kadın Ustalar’projesi ile TırmılMercek’te verilen inşaat boyacılığı kursu,‘Her işe hakkımız var’mottosuyla erkek işi sanılan işlerin kadınlar tarafından da yapabileceğini kanıtlıyor. 3 ay boyunca haftada 40 saat verilen kurs sonunda verilen Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik belgesi,iş bulma sürecinde kursiyerlere avantaj sağlıyor. İnşaat boyacılığı kurs programında; harç yapma, kaba ve ince sıva ile boyaya hazırlık öncesi astar çekmeyi öğrenen kursiyerler, daha sonra ahşap boyama, yağlı boyama gibi tekniklerin inceliklerini öğrenecek.

Kursiyerler, kurs bitiminde hem MEB onaylı hem de uluslararası geçerli belgeye sahip olacak.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA