Büyükşehir, kente 9 milyon bitkilendirme çalışması yaptı

Tarih: 3 Kasım 2023 Cuma 10:48

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 2019 yılından bu yana kentin bir ucundan bir ucuna, daha yeşil bir Mersin misyonuylaçalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 2019 yılından bu yana kentin bir ucundan bir ucuna, daha yeşil bir Mersin misyonuyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir’in sorumluluk alanında bulunan park, yeşil alan, cadde, meydan, bulvar refüjleri, kavşak ve kaldırım alanlarında, 9 milyonun üzerinde bitki dikimi gerçekleştirildi. Vahşi sulama uygulamasını azaltarak otomatik sulama sisteminekısmengeçen Büyükşehir, bu sayede su kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağladı. Ayrıca hem merkeze, hem de ilçelere çocuk oyun parkları, spor ve rekreasyon alanları, bank, kamelya ve piknik masalarıgibi hem estetik hem fonskiyonel kent mobilyaları kazandıran Büyükşehir, kente dokunmaya ve güzelleştirmeye devam ediyor.

Sürdürülebilir ve çevre dostu bir kent oluşturmayı hedefleyerek kent ekolojisine katkı sağlamayı amaçlayan Büyükşehir, Tarsus ve merkez ilçelerde sorumluluk alanımızdaki park ve yeşil alanlarda 121 bin metrekare yeşil alana otomatik sulama sistemi kurarak, Mersin’i yeşilin her tonuyla buluşturmaya devam ediyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA