Mahalle mutfakları yeniden mersinlilerin hizmetinde

Tarih: 26 Nisan 2023 Çarşamba 10:32

Büyükşehir Belediyesi’nin, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzede vatandaşlara yemek desteği sağlamak amacıyla Mersin’de ara verdiği Mahalle Mutfakları yeniden aktif hale geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzede vatandaşlara yemek desteği sağlamak amacıyla ara verdiğiMahalle Mutfakları hizmeti, Mersinli vatandaşlar içinyeniden hizmete girdi.

Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından dar gelirli vatandaşlara sağlıklı ve ucuz öğün sağlamak amacıyla hizmet veren Mahalle Mutfakları, deprem bölgesindeki depremzedelere yemek desteği sağlandığı için bir süre Mersinlilere hizmet verememişti. Yeniden hizmete alınan Mahalle Mutfakları21’i Mersin Merkez’de, 14’ü Tarsus’ta ve 3’ü Erdemli’de olmak üzere 38 noktada vatandaşlara 3 çeşit yemeği6 TL’den ulaştırmaya devam edecek.

'MAHALLE MUTFAĞI 6 TL GİBİ SEMBOLİK BİR ÜCRETLE YENİDEN HİZMETE BAŞLADI'

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Psikolog olarak görev yapan Buket Çankaya, konuyla ilgili bilgi vererek,“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak depremzedeler için il içi ve il dışında kurduğumuz mutfaklar ve mobil mutfaklarla depremin ilk gününden bu yana depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. İl içi ve il dışı yemek sayımız günlük 33 bine ulaştı. Toplamda 2 milyondan fazla ikramımız oldu. Deprem sebebiyle ilimize gelen depremzedelere belediyemizce oluşturulan yerleşim alanlarında yemek yapmaya devam edeceğiz. Kardeş şehrimiz Adıyaman’da da mutfak hizmetimiz hala faaliyet yürütmekte. Bugün itibariyle Mahalle Mutfağımız tüm halkımıza 6 TL gibi sembolik bir ücretle yeniden hizmete başlamıştır” dedi.

'BU DAĞITIM İNŞALLAH TÜM ÜLKE YÖNETİMİNE ÖRNEK OLUR'

Mahalle Mutfağı’ndan uzun süredir yararlandığını ve kendileri için çok önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Doğan Koçak, “Bu dağıtım inşallah tüm ülke yönetimine örnek olur ve inşallah böyle yemek dağıtımını tüm ülkede yaygınlaştırırlar. Ama buradaki lezzeti tutturmak şartıyla.Bu kadar uygun olması lazım.Yaşayabilmemiz için bunlar gerekiyor, yoksa yaşam şansımız yok” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA