PKK/KCK ve DEAŞ’e darbe

Tarih: 28 Ekim 2022 Cuma 12:18

PKK/KCK ve DEAŞ’e yönelik operasyonları kapsamında 13 şüpheli yakalandı.

Mersin polisinin terör örgütleri PKK/KCK ve DEAŞ'e yönelik operasyonları kapsamında 13 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda silah ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. 

PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütüne yönelik faaliyetlerin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, PKK/KCK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG içerisinde silahlı faaliyet göstererek, örgütün gençlik yapılanması güdümünde toplantılar organize ettikleri belirlenen 11 şüpheli ile DEAŞ'in maliye yapılanması içerisinde bulunan ve örgütün kamplarında silahlı eğitim aldığı tespit edilen 4 zanlının yakalanması için belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Çalışma sonucunda toplam 13 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerdeki aramalarda çok sayıda silah ve örgütlere ait dokümanlar ele geçirildi. Diğer 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 


Etiket: mersin, polis, operasyon, asayiş, deaş, pkk,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA