Engelli gençler asker oldu, yemin etti

Tarih: 26 Ekim 2022 Çarşamba 13:45

Silifke’de engelli gençler İlçe Jandarma Komutanlığında bir günlük asker eğitimi gördü, ardından yemin etti.

Silifke Belediyesi ve Özel Çocuklar Etkileşim Derneği tarafından düzenlenen programda ilçesinde engelli gençler İlçe Jandarma Komutanlığında bir günlük asker eğitimi gördü. Daha sonra Atatürk Anıtı önünde hazırlanan masada yemin törenine katılan engelli gençler, asker uğurlama konvoyuna iştirak etti. Belediye Mesire Alanında engelli asker adayları için düzenlenen kına gecesine katılan engelli gençler aileleri ile birlikte keyifli dakikalar geçirdi. ‘En Büyük Asker Bizim Asker’ sloganları atan engelli gençler, aileleri ve programa katılanlarla birlikte gönüllerince eğlendi.

Askerliğin kutsal bir görev olduğunu ifade eden Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok konuşmasında, “Askerlik çağına gelmiş engelli gençlerimiz günlük askerlik görevlerinin yanı sıra biz de belediye olarak yemin töreni ve  kına gecesi düzenledik. Atatürk Anıtı önünde hazırladığımız bir masada askerlerimizin kutsal ocaklarda uyguladığı yemin törenini gerçekleştirdik. Daha sonra bu gençlerimizle birlikte kısa bir asker uğurlama konvoyu düzenledik. Şimdi de burada onların ellerine kına yakarak askerlerimizle birlikte eğleneceğiz. Biz asker bir milletin evladıyız. Bugünümüze ne kadar şükretsek azdır" dedi.

Etkinliğe katılan özel gençlerle bir araya gelen Başkan Altunok, hazırlanan kınaları her bir engelli gencin eline yaktı. Duygusal anların yaşandığı programda engelli çocuğu olan aileler evlatlarına asker kınalarının yakılması esnasında gözyaşlarına hakim olamadı.Birlikte yenen akşam yemeği ve duaların ardından engelli gençler aileleri ve katılımcılarla birlikte gönüllerince eğlendi. 


Etiket: mersin, haber, silifke, sadık, altınok


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA