Rektör Arıöz akademik yıl açılış törenine katıldı

Tarih: 19 Ekim 2022 Çarşamba 16:12

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Beştepe’de 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesine düzenlenen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik yılı açılış törenine katıldı.

Yeni akademik yılın ülkemize, milletimize, hocalarımıza ve öğrencilerimize başarılar getirmesini temenni ettiğini belirterek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz 76 üniversiteden 209 üniversiteye çıkarken ne gerek var dediler ama bilmiyorlardı ki bugün Iğdır’da, Muş’ta, Kars’ta, Ağrı’da üniversite olmazsa oradaki yavrularımız, oradaki gençlerimiz nerede tahsilini yapacaktı? Parası pulu imkanı varsa Ankara’ya İstanbul’a gelecekti, yoksa üniversite okuyamayacaktı. Ama şimdi profesörlerimiz, doçentlerimiz, tüm akademisyenlerimiz Kars’a da Ağrıya ’da Muş’a da gidiyor ve yavrularımız evlerinin yanı başındaki üniversitelerde okuyorlar” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının ardından bireysel ve kurumsal çalışmalar nedeniyle ödüle layık görülen bilim insanları ve üniversitelere “2022 Yılı YÖK Üstün Başarı Ödülleri” verilmesiyle tören sona erdi.


Etiket: mersin, haber, ömer, arıöz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA