Şehit aileleri ve gaziler için gezi programı düzenledi

Tarih: 11 Ekim 2022 Salı 09:01

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen gezi etkinlikleri devam ediyor.

Bu hafta Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi üyeleri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği geziyle şehit aileleri,  gaziler ve yakınları Silifke’de bir araya geldi. İlk olarak Silifke Şehitliği’nde şehit mezarları ziyaret edildi ve Kur’an okundu. Şehitlik ziyaretinin ardından Ata mirası Gazi Çiftliği’ne giden misafirler, atölyelerden kütüphaneye kadar birçok imkana sahip çiftlik binasını gezdi ve Gazi Çiftliği ile ilgili belgesel izledi. Gazi Çiftliği’ndeki öğle yemeğinin ardından misafirler,Cennet-Cehennem’i gezdi.

Sosyal Hizmetler Dairesi, Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürü Hasbi Salman, Türkiye'de ilk defa kurulan müdürlüğün çalışmalarının,Türkiye'ye örnek ve öncü olduğunu ifade ederek, “Daha önce Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler ve Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi ile de yaptığımız program kapsamında, bugün de Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi ile birlikteyiz. Silifke Şehitliği’ni ziyaret edip, Gazi Mustafa Atatürk'ün ilk kooperatif çalışmalarına öncülük ettiği Silifke Gazi Çiftliği’ne geçtik. Gazilerimiz ve yakınları ile bugün bu etkinlikte yer almaktan, onlarla birlikte olmaktan ve Büyükşehir Belediyemiz adına onlarla zaman geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA