Çağrı merkezi kurarak Alman vatandaşları dolandıran çete çökertildi

Tarih: 1 Ekim 2022 Cumartesi 12:13

Mersin’de kurdukları çağrı merkezleri üzerinden Alman vatandaşları arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan çete çökertildi. Çetenin, vatandaşları 1 milyon 581 bin euro dolandırdığı ortaya çıktı.

Asayiş Daire Başkanlığı ile Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çağrı merkezi kurarak aradıkları Alman vatandaşları kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan çetenin üyelerini yakalamak için çalışma başlattı. Fiziki hem de teknik takibin ardından, 41 şüphelinin kimliği tespit edildi. Özel Harekat polislerinin de desteğiyle Mersin merkezli İstanbul, İzmir, Antalya, Denizli ve Trabzon’da 41 adrese eş zamanlı operasyon yapan ekipler, 30 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda döviz ve ziynet eşyası ele geçirildi. Ayrıca suçtan elde edilen gelirle alınan çok sayıda taşınmaz tapu ve araca el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler ifade işlemleri için emniyete götürüldü. 


Etiket: mersin, haber, çete


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA