‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri Akdeniz’de

Tarih: 11 Eylül 2022 Pazar 10:27

Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayında Tarsus’ta başlattığı ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri, Akdeniz ilçesine bağlı köy ve mahallelerde devam ediyor.

Haziran ayından itibaren Mersin’in dört bir köşesini saran ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri, Akdeniz ilçesine bağlı Esenli Mahallesi’nde gerçekleşti. Çocukların yanı sıra her yaştan yetişkinin de büyük ilgi ile izlediği etkinlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı personelleri, geleneksel sokak oyunlarından dans etkinliğine, resim yapma ve yüz boyama etkinliğinden kukla oyununa, çömlek yapım atölyesinden Karagöz-Hacivat orta oyununa kadar birçok gösteriyi katılımcıların beğenisine sundu.

Büyük ilgi gören etkinlikler hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger,“Bu etkinliği çok önemsiyoruz. Haziran ayından itibaren önce Tarsus’ta başladık. Çamlıyayla, Silifke, Mut, Gülnar, Erdemli, Toroslar, Yenişehir, Mezitli ve Akdeniz ilçelerinde devam ettiriyoruz. Akdeniz’de yaptığımız ilk etkinlik bu. Onun için halkımızla birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Çocuklarla keyifli vakit geçirmek, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla, orta oyunuyla, balon şovlarıyla, resim atölyeleriyle, müzik dinletileriyle, aynı zamanda eğlenceli müzikler çalarak hep beraber oyunlara eşlik etmek noktasında bir arada olmak için bu çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Özdülger,“Gerçektende çok olumlu dönüşler alıyoruz. Çünkü köyünde, mahallesinde yazı geçiren köylümüzde, çocuklarımızda bizim olmazsa olmaz, çok kıymetlilerimiz. Onlarla bu etkinlikte bu paylaşımda bulunmak, bizim için çok önemli” diye konuştu.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA