Dragon Çayı ıslah edilecek

Tarih: 20 Ocak 2021 Çarşamba 16:39

Anamur ilçesinde 35 kilometre uzunluğu ile Dragon Çayı, 3 milyon TL’lik bütçe ile ilçe içinden geçtiği bölümleri ıslah edilecek.

 

Mersin'in Anamur ilçesinde 35 kilometre uzunluğu ile Toroslar'ın eteklerinden Çatalyatak, Yellice ve Kızcağız tepelerinden bir yeraltı nehri olarak doğarak Akdeniz ile buluşan Dragon Çayı, 3 milyon TL'lik bütçe ile ilçe içinden geçtiği bölümleri ıslah edilecek. 
Anamur Belediyesi tarafından hayata geçirelen ıslah projesinde son aşamaya gelindi. Anamur Belediyesi, Dragın Çayı yatağının düzenleyerek oluşturacağı yaşam alanı yaptığı girişimler sonucunda 3 milyon TL'lik kaynağı buldu. Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, önemli haberi duyururarak, "Ankara temaslarımızda sürekli olarak gündeme getirdiğimiz Anamur Dragon Çayı'nın ıslahı ve çevre düzenlemesi ile Çeltikçi Mahallemi'zde bulunan dere yatağının düzenlenmesi ile ilgili ısrarlarımız sonucu, bugün itibari ile her iki projenin de ihalesi tamamlanarak 3 milyon TL kaynak ayrılmıştır.  Proje çalışması tamamlanır tamamlanmaz, Dragon Çayı kenarına yapacağımız yaşam alanları ile vatandaşlarımızın nefes alacağı bir ortam oluşturacağız" dedi.

Anamur (Dragon) Çayı yaklaşık 35 kilomere uzunluğu ile Toroslar'ın eteklerinden Çatalyatak, Yellice ve Kızcağız tepelerinden bir yeraltı nehri olarak doğar. Sugözü Köyü'ne çok yakın bir mesafedeki ilkbahar aylarında suyun çıkışı görünmeye değerdir. Çeşitli yerlerden yüzlerce metre fışkırarak ve uğultu çıkartarak yeryüzüne çıkan su ilginç görüntüler oluşturur. Anamur çayı, Kaş, Masat ve Gökçe dereleri ile birleşerek derin bir yatak içinden Akdeniz'e dökülür. Dağları; kızılcam, karaçam, sedir, köknar, ardıç, meşe ile kaplı olan Anamur'un yüksek kesimlerinde de yaban keçisi, yaban domuzu, yaban koyunu, kurt, çakal, yaban ördeği, yaban kazı, keklik, kartal, doğan, şahin, atmaca ve orman içi akarsularda da alabalık bulunur.


Etiket: Mersin, Anamur, Dragon Çayı, Hidayet Kılınç,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA