Üreticiye küçükbaş hayvan desteği sürüyor

Tarih: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 10:15

Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında hayata geçirdiği ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’, farklı yetiştiricilere kazanç kapısı olmaya ve büyümeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde 2020’de başlatılan projede, yetiştiricilerden alınan koyun ve keçiler artık farklı farklı ailelerede kazanç kapısı oluyor. Kimi hayvan yetiştiricisi,çocuğunun geleceğini inşa etmekve aile ekonomisine katkı sunmak için bu işe başlarken, kimisi de 25 hayvanla gireceği bu işi ilerleyen yıllarda büyütmeyi hedefliyor.

3’üncü yılında damızlıklarla çoğalmaya devam eden projede bu yıl, 2020 yılından bu yana dağıtımları yapılan küçükbaş hayvanların yavruları da dağıtım kapsamında yetiştiricilere ulaştırılıyor. Önceki yıllarda dağıtımyapılan yetiştiricilerden, 500’den fazla küçükbaş hayvanı geri alan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl dağıtımını yapacağı hayvanların sadece 1000’e yakınını satın aldı.

Erdemli ve Silifke’de yapılan törenlerde; Erdemli, Mezitli ve Silifkeli 18 yetiştiriciye toplam 450 keçi ve ivesi koyun dağıtımı yapıldı. Erdemli’den6’sı kadın, 2’si erkek olmak üzere toplam 8; Mezitli’den 1’i kadın, 1’i erkek olmak üzere toplam 2 ve Silifke’den de 1’i kadın, 7’si erkek olmak üzere toplam 8 yetiştiriciye hayvanları verildi. Dağıtım kapsamında küçükbaş hayvanların yanı sıra, her yetiştiriciye 4 ton yem desteği de sağlandı.

Erdemli ve Silifke’de yapılan dağıtım törenlerine; CHP Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay, Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanvekili Selçuk Şahutoğlu,muhtarlar ve yetiştiriciler katıldı. 


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA