Özel gereksinimli bireylere yönelik ‘duyu bütünleme terapisi’ sürüyor

Tarih: 29 Haziran 2022 Çarşamba 10:42

Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireylere yönelik ‘Duyu Bütünleme Terapisi’ devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’nin özel gereksinimli bireylere yönelik ‘Duyu Bütünleme Terapisi’ devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu proje ile özel gereksinimli bireyler için kritik önem taşıyan, yoğun şekilde eğitim ve terapi almaları gereken erken çocukluk dönemini terapisel anlamda destekliyor.

Bilimsel geçerliliği yüksek olan ve uygulayıcısı az olan bu terapi yöntemine her engel grubundan ve sosyo-ekonomik düzeyden bireyler ulaşabiliyor. Büyükşehir’in ‘Duyu Bütünleme Terapisi’nden aktif olarak toplam 35 öğrenci faydalanıyor ve çocuklar 12 seans takip ediliyor.

Sağlık İşleri Dairesi bünyesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygulanan ‘Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Duyu Bütünleme Terapisi Projesi’ ile Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir ve Tarsus ilçesinde ikamet eden 0-7 yaş arası tanısı konulmuş zihinsel, bedensel, işitsel ve görme engeli bulunan bireylere yönelik özel olarak oluşturulan, bireye özgü terapi protokollerinin başlatılması, özel gereksinimli aile bireyinin sorunlarının anlaşılması için bilgilendirilmeler yapılması ve terapi sürekliliği için ailenin bilinçlendirilip ev ödevleri verilmesiyle sürece dahil ediliyor. Böylece erken dönem çocuklukta hayati önem taşıyan yoğun terapi süresi desteklenirken, aileler de süreç içinde yer alma fırsatı buluyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA