Sulama birliği başkanına dolandırıcılıktan tutuklama

Tarih: 20 Haziran 2022 Pazartesi 14:58

Mersin Sulama Birliği Başkanı E.A. hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı, 'İhaleye fesat karıştırma ve dolandırıcılık' suçlarıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 70 bin üyesi bulunan Sulama Birliği'ne yönelik başlatılan operasyon kapsamında,  14 şüpheli yakalandı. Yakalanan isimler arasında Mersin Sulama Birliği Başkanı E.A.'da bulundu.

Mersin'in yanı sıra Adana, Mardin, Şanlıurfa, Kocaeli ve İzmir'den çok sayıda firmanın şikayeti üzerine savcılık soruşturması devam ederken, E.A.'nın başında olduğu Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne kayyum atandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. Tutuklanan şüpheliler arasında Mersin Sulama Birliği Başkanı E.A.'da yer aldı.

İddiaya göre,  çok sayıda firma, farklı kişiler aracılığı ile E.A. ile tanıştı. Firmalarla değişik zamanlarda Silifke başta olmak üzere il genelinde sulama projelerine ilişkin sözleşmeler yapıldı. E.A., her firmayla yaptığı görüşmede, ihale bedellerinin belirli bir miktarının teminat olarak alınacağını söyledi. Bunun üzerine her firmadan, ihale bedelinin yüzde 5'i için nakit, yüzde 5'i için de çek alındı. Yapılan ilk tespitlere göre dolandırıcılık miktarının 300 milyon TL civarında olduğu belirtildi.


Etiket: mersin, haber, dolancırıcılık


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA