Halk bahçesinde olgunlaşan sebzeler ihtiyaç sahiplerince toplanıyor

Tarih: 10 Haziran 2022 Cuma 12:03

Mezitli Belediyesi, gıda fiyatlarında yaşanan aşırı artış üzerine ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hayata geçirdiği Halk Bahçesinde sebzeler olgunlaşmaya başladı.

Biber ve yeşillikler ihtiyaç sahipleri tarafından ihtiyaçları kadar toplanırken domatesler ise kızarma aşamasına geldi. Merkez Mahallesi Mezitli İtfaiyesi ve Mezitli Belediyesi Çocuk Hobi Bahçesi yanında pilot olarak uygulanan ve hiçbir görevlinin başında beklemediği Halk Bahçesinden vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanıyor.

Belediye çalışanları tarafından oluşturulan Halk Bahçesinde, domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, roka, maydanoz, nane gibi sebze ve yeşillikler bulunuyor.
Halk Bahçesinin sulanması ve bakımı belediye çalışanları tarafından düzenli olarak yapıyor.
Pilot olarak yaptıkları uygulamanın sağlıklı şekilde yürüdüğünü görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bahçemizi oluşturduk, gereken bakımını, sulamasını yaptık. Özellikle vatandaşlarımızın rahatsız olmadan ihtiyacı kadarını alabilmesi adına başına görevli de koymadık. Yani Halk Bahçemizden vatandaşımız ihtiyacı kadar alıyor ve gidiyor. Tamamen vatandaşımızın ihtiyacı ve vicdanı arasında gerçekleşiyor” dedi.


Etiket: mersin, haber, mezitli, belediye, neşet, tarhan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA