Gül Akyürek Balta: Her alanda başarılı olabiliriz

Tarih: 8 Haziran 2022 Çarşamba 10:14

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen "1935’den Bugüne Siyasette ve İstihdamda Kadının Yeri" konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

 Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu ve Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belgin Gürağaç'ın açılış konuşmalarını yaptığı etkinliğe Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Okan Üniversitesi İşletme Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Alemdar konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’de organize sanayi bölgesi kuran ilk kadın başkan olan TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Belgin Gürağaç'ınmoderatörlük yaptığı paneldeki konuşmasına, iş insanı olarak yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler vererek başladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra Mersin'de ilk yıllar aile şirketlerinde çalışma hayatına atıldığını belirten Akyürek Balta,sonrasında yaklaşık altı yıl ihracat alanında çalışma imkânı bulduğunu ifade ederek, “Bu dönemler beni bugüne getiren çok önemli tecrübeler edindiğim zamanlar oldu.” dedi.
İŞKAD ile başlayan STK çalışmalarının ardından 2015 yılında yeni nesil sanayiciler olarak adlandırdığı arkadaşları ile birlikte ihtisas organize sanayi bölgesi kurmak amacıyla Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği’ni (MİODER) kente kazandırdıklarını belirten Gül Akyürek Balta, "2016 yılında Türkiye Genç İş İnsanları Derneği’nin (TÜGİAD) Çukurova Şube Başkanı seçilerek TÜGİAD’ın 30 yıllık tarihinde ilk kadın Şube Başkanı oldum. Bu süreçte Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu'nda erkek olan iki başkan yardımcısının teşvikiyleTÜİOSB'nin kuruluşunu gerçekleştirdik. Tüm bu süreçlerde eğitimin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu ve birlikte yola çıktığım insanların da kadın erkek ayrımcılığı yapmaksızın fikre önem verdiklerini, iyi niyetle başlayan ve çaba gösterilen her işe destek verdiklerini gördüm." dedi.

Sanayici kadınların, erkek dünyasında mücadele etmesi gereken zamanlardan geçtiklerini vurgulayan Gül Akyürek Balta, şunları kaydetti:"Kendinizi kanıtlayana kadar gerçekten belli bir zamanı geride bırakmanız gerekiyor. Ama önemli olan, bu olaya kadın veya erkek olarak bakmamak gerekiyor. Ben hiçbir zaman 'kadın pozitif ayrımcılığı' beklentisi içinde olmadım. Bana göre bizimihtiyacımız olan fırsat eşitliği. Fırsat eşitliği sağlanırsa kadının başaramayacağı hiçbir iş yok. İş hayatında 'Kadın yapamaz' denir. Buna inat ederek, kadın olmanın ağırlığını her zaman üzerimde hissederek hiçbir pozitif ayrımcılık beklemedim, savaştım. Kadınlar olarak hepimiz her konuda başarılı olabiliriz.Kaldı ki bunun siyasette ve sanayide gurur veren örnekleri var. Daha gidecek çok yolumuz var ama ülkemizde kadınlarımızın artık belirli yerlere gelmiş olması hakikaten çok gurur verici."

Düzenlenen panel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Okan Üniversitesi İşletme Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Alemdar'ın sunumlarının ardından soru ve cevap bölümü ile tamamlandı.


Etiket: mersin, haber, gül, alyürek, balta


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA