Bşakan Tarhan: Mezitli’de orman ve hazine arazilerine baskı artıyor

Tarih: 2 Haziran 2022 Perşembe 14:04

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede orman ve hazine arazi üzerinde baskıların arttığını söyledi.

Mezitli’de çevresine ve doğasına duyarlı vatandaşların yaşadığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Geçtiğimiz yıllarda da gerek orman alanlarının kesilerek tarıma açılma gayretlerine, gerekse hazine arazilerinin kişisel ranta açılmak istenmesine karşı Mezitli ve Mersin halkının gösterdiği direnç ve mücadele,çoğu zaman başarılı olmasına rağmen, maalesef zaman zaman başarısızlıkla sonuçlandığı da bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

Mezitli’de yaşanan çevre sorunlarına yenilerinin eklenmek istediğini belirten Başkan Tarhan, “Kuyuluk bölgesinde; yerleşim alanları içinde yaklaşık 8 dönüm tescil harici‘tamamı orman niteliğine sahip yoğun ağaç varlığının bulunduğu alan’ hazine eliyle bir kuruma tahsis edilerek yapılaşmaya açılmak istenmektedir. Mevcut imar planlarımızda yerleşime uygun olan alanlar belirlenmiş olmasına karşın, uygulama ve nazım imar planlarında Orman Alanı olarak işaretlenmiş olan alanların tahsis yolu ile yapılaşmasının önünün açılması kabul edilemez. Fındıkpınarı Caddesi’nde Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası bitişiğinde ve sitelerin içerisindeki bu orman alanının imara uygun hale getirilmesi ve yapılaşmaya neden olacak şekilde bir kuruma tahsis edilmesi yürürlükte bulunan imar planı kararlarını etkisizleştirdiği gibi bütünlüğünü ve dengesini de bozucu niteliktedir. Bu planlar hazırlanırken ilgili kurum ve kuruluşların görüşü dikkate alınmıştır.Umarım bu kez ilgili kurum ve kuruluşlar görüşlerini değiştirmez.  Çok sık orman ağaç dokusunun bulunduğu alanların, imar planı değişikliklerine konu edilerek ya da tahsis edilerek yapılaşmasının önünün açılmasıve rant yaratılmasına karşıyız. Belediye olarak 8000 metrekare alanın ‘Orman Alanı’ fonksiyonunun devamlılığından yana mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 


Etiket: mersin, haber, mezitli, belediye, neşet, tarhan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA