Mersin’de ’Sıfır Atık’ bilincini kazandırmak için yaptığı çalışmalarla örnek olan Toroslar Belediyesi, gençlerin geleceğine ışık tutacak projelerine de devam ediyor.
Toroslar Belediyesi’nin, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi (KARGEM) iş birliği ile düzenlendiği “Yeşil Meslekler Sürdürülebilir Gelecek Fuarı’nın” açılışı Toros Üniversitesi’nde gerçekleşti.
Projenin hayırlı olmasını dileyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Dünyanın mevcut halini korumak ve daha da iyileştirmek mümkün. Eğer böyle bir sistemin parçasıysanız, yeşil meslek yapıyorsunuz demektir” dedi.
Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında hayata geçen Yeşil Meslekler Sürdürülebilir Gelecek Fuarı, Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde 2 gün sürecek.
Sürdürülebilirlik ve geleceğin meslekleri üzerine eğitimlerin ve söyleşilerin yanı sıra meslek liseleri öğrencilerinin stantlarının bulunduğu fuarda; 4’üncü Sıfır Atık Belgesini alan Toroslar Belediyesi de 'Sıfır Atık' çalışmaları ile atıl camların değerlendirildiği TORTEK Cam Füzyon Atölyesinin standıyla yerini aldı.
Fuarın açılışı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Halil Emre Seçgin, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz, akademisyenler, öğretmenler, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Programın açılışında konuşan Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Proje Koordinatörü Aynur Evecen Gezici, “Burada geleceğin iş insanları oturuyor. Sizler de gelecekte çevrenize etki yaratın ve büyük işler yapın diye bu fuarı çok önemsiyoruz” dedi.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, gençlerin enerjisinin kendilerine her zaman güç kattığına dikkat çekerek, “Yeşil Meslekler ve Sürdürülebilir Gelecek; aktif, sosyal ve topluma faydalı bir insan olmayı gerektirir. Gökyüzünde, toprakta, suda binlerce yıldır ortadan kaybolmayan maddeler var. Çevremiz, tüketim ürünleriyle hızlı kirleniyor. Siz de sürdürülebilir bir sistemle dünyamızın daha temiz ve güzel bir yer olması için emek sarf ediyorsanız çözümün bir parçasısınız. Çevreyi kirletmeden, sıfır atıkla, kullandığımız maddelerin ve ürünlerin tamamını geri dönüşüme kazandırarak dünyamızın mevcut halini korur ve daha da iyileştirebiliriz. Farkındaysanız, sürdürülebirlik çok önemli. Bunu gerçekleştirmeye devam edersek fonksiyonel olabiliriz. Ben de hukuk okumuş ve yıllardır özel sektörde çalışmış bir ağabeyiniz olarak sürdürülebirliği kullanıyorum. Gökyüzü, toprak, denizler, göller, sular sadece bizim değil. Dünyada yaşayan bütün canlıların. İşin özünde saygı var. Birbirimize, tüm canlılara ve varlıklara saygı. Bizler de sizleri sadece bizim çocuklarımız olduğunuz ve geleceğimiz olduğunuz için seviyoruz. Bu nedenle bu projenin amacına ulaşacağından hiç şüphemiz yok. Eminim siz gençlerimiz, dünyayı daha güzel bir yer haline getireceksiniz. Burası yeni bir güzelliğin başlangıcı olsun ve hep devam etsin” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz ile Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a projeye sunduğu katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Daha sonra Başkan Yılmaz, Rektör Arıöz ile birlikte Toros Üniversitesi’nin kampüsünde bulunan stantları gezerek, öğrencilerin çalışmalarını inceledi.
|