Büyükşehir’den renkli romanlar günü etkinliği

Tarih: 9 Nisan 2022 Cumartesi 11:11

Büyükşehir Belediyesi, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde Roman vatandaşların yaşadıkları heyecanı kentin sokaklarına taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi, her sene olduğu gibi bu yıl da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde kentte yaşayan Roman vatandaşlar için hem kentin sokaklarında hem de Kongre ve Sergi Sarayı’nda dans ve müzik dolu anlamlı etkinliklere imza attı.

Mersin’de yoğun olarak Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesi’nde yaşayan Roman vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin organizasyonuyla kent turu attı. Üstü açık otobüslere binen Romanlar, geleneksel kıyafetleri ve çaldıkları şarkılarla Mersin sokaklarını renklendirdi. Turgutreis Mahallesi’nden kalkan otobüsler Adnan Menderes Bulvarı’nı baştan sona turladı. Romanlar zaman zaman otobüsleri durdurup Kültür Park’ın çimlerinde dans etti. Çevredeki vatandaşlar ise söylenen şarkılara eşlik ederken, o dakikaları telefon kameralarıyla ölümsüzleştirdi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda noktalanan kent turunun ardından sahne gösterileri ve konserlere geçildi. İlk olarak ses sanatçısı Güllü Kaban sahne alırken; konserler ve gösteriler saatlerce devam etti. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş de Romanları anlamlı günlerinde yalnız bırakmadı. Sahnede bir konuşma yapan Gündeş, “Bugün gerçekten önemli bir gün. Burada Romanların o neşeli, gülümseyen ve hoşgörülü yüzünü görüyoruz. Her şeye rağmen çok mutlular. Her şeye rağmen umutlular. Onların bir renk olması bu toplum açısından çok önemli. Romanlar çok şey istemiyor. Temel istekleri var. Barınma, eğitim, istihdam ve sağlık sorunları var. Bunlar da zaman içinde mutlaka giderilecek” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA