Öğrenciler Mersin tarihini dinledi

Tarih: 31 Mart 2022 Perşembe 17:31

Büyükşehir Belediyesi, ’Kütüphane Haftası’ kapsamında Yazar Mirza Turgut ile öğrencileri buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi,“Kütüphane Haftası” kapsamında Yazar Mirza Turgut ile öğrencileri buluşturdu. Yazar Turgut,Mersin tarihi hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen söyleşide kent tarihi hakkında öğrencilere detaylı bilgiler aktaran Yazar Mirza Turgut, “Kütüphaneler Haftası dolayısıyla beni buraya çağırdılar sağ olsunlar. Öğrencilerle bir araya geldik. Çok güzel, çok tatlı, çok hoş bir sohbet oldu. Öğrencilerin ilgisi beni muhteşem sevindirdi. Ben hiçbir yerde böylesine ilgili bir öğrenci kitlesi ile karşılaşmamıştım” dedi. Farklı programlarda yine öğrencilerle buluşmak ve ilçelerin tarihi ile ilgili bilgi vermek istediğini vurgulayan Turgut, şöyle devam etti:

“Silifke ile ilgili de önemli gelişmeler var, Tarsus’la ilgili… Zaten bölgenin 2 tane önemli tarihsel kenti var. Tarsus Berdan ile Göksu Silifke. İkisi de aynı tarihi özelliklere sahip. Ama Silifke’ninki daha farklı. İnanç turizmi ve kültür turizmi açısından Silifke daha şanslı. Toplumun ve yöneticilerin bilinçlenmesi lazım. 15 yıldır ben bununla uğraşıyorum. Silifke’de Aya Tekla var, burayı bir dinsel ibadet yeri yaptıralım. Barbarossa’nın mezarı burada. Biz Fatih’i nasıl görüyorsak, Almanların da gördüğü bir adam İmparator Barbarossa. Burayı bir kültür haline getirelim. Çok uğraştık ama inşallah bundan sonra başarılı olacağız. Vahap Bey ile birlikte başarılı olacağımızı düşünüyorum. Vahap Bey, Mersin’in değişmesi için, kültürel yenilenmesi için büyük destek veriyor bize, hepimize. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum.”

Söyleşi sonunda Yazar Mirza Turgut, öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdi.Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Mersin Kent Kitaplığı tarafından basımı yapılan ve Yazar Mirza Turgut tarafından kaleme alınan ‘Göçler ve Mersin Tarihi’ kitabı da öğrencilere hediye edildi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA