Mersin’de hayat, 09.05’te durdu

Tarih: 10 Kasım 2021 Çarşamba 12:55

Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde Mersin’de de saygı ve özlemle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde Mersin’de de saygı ve özlemle anıldı. Atamızın hayata gözlerini yumduğu 09.05'te kentte hayat durdu. Sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunan Mersinliler duygusal anlar yaşadı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programına; Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent protokolü, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreninde, Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile siyasi partiler ve diğer kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile bayrak göndere çekildi ve daha sonra yarıya indirildi.

Kültür Merkezi’ndeki düzenlenen törende ise öğrenciler tarafından hazırlanan '10 Kasım Oratoryosu' sahnelendi. Ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası tarafından 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' temalı dinleti sunuldu.


Etiket: mersin, atatürk, mustafakemalatatürk, 10kasım,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA