Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu perdelerini açtı

Tarih: 8 Kasım 2021 Pazartesi 17:22

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ’Gökkuşağının Altında’ isimli çocuk oyununun prömiyeri ile yeni sezonu açtı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda ücretsiz olarak sahnelenen oyun öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini “Gökkuşağının Altında”çocuk oyununun prömiyeri ile açtı. Oyun öncesinde düzenlenen basın toplantısında,Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ile Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murak Atak, geçen dönemin değerlendirmesini yaparak,2021-2022 sezonunun programıyla ilgili bilgi verdi.

BÜYÜKŞEHİR’LE ÇOCUKLAR DA SANATA DOYACAK

Temsil günü öncesinde oyunun provasını izleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tüm çocukları oyunu izlemeye davet etmişti. Kongre ve Sergi Sarayı’nda ücretsiz sahnelenen oyuna çocukların ilgisi yoğun oldu. Sanatı her kesime ulaştırmayı amaçlayan Büyükşehir’in çalışmalarıyla Karaduvar, Güvenevler, Bahçelievler ve 50. Yıl mahalle muhtarlarıyla görüşülerek, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar, Gökkuşağının Altında oyununu izlemeye getirildi.

YENİ SEZONDA 8 OYUN SAHNELENECEK

Yeni sezon programında 8 oyuna yer verildi. Gökkuşağının Altında oyunun ardından Halktan Biri, Ölümü Ardında Gezdirenler, Vahşet Tanrısı, Matruşka, Kozalar, Buzlar Çözülmeden, Ben Mimar Sinan adlı oyunlar da birçok noktada sanatseverler ile buluşacak. Oyunlar merkezin yanı sıra Tarsus, Mut, Erdemli ve Gülnar ilçelerinde de sahnelenecek.

OYUNLAR GÜÇLÜ BİR KADROYLA HAZIRLANDI

Şehir Tiyatrosu oyunları, güçlü bir teknik kadronun uyumlu çalışmasıyla ortaya çıkıyor.Yönetmen Ozan Erdönmez, Dekor ve Kostüm Tasarımcısı Alev Tol, Sirk Sanatları Danışmanı Kerem Eser, Realizatör Hülya Akın ve Ali Emre Yılmaz, Koreograf Ceren Özdemir, Müzik Koordinatörü Ömer Sevgi Çil, Dramaturg Taner Çelik, Yönetmen Yardımcısı Gülhatun Kutlay kadroda yer alıyor. Oyuncular; Mehmet Naci İdişçi, Ömer Sevgi Çil, Anıl Tunç Karaersal, Ceren Özmen, Ömer Faruk Ustaoğlu, Ekrem Şenel ise birbirinden değerli oyunları izleyiciyle buluşturuyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, 2021-2022 yılı sanat sezonu açılışı basın toplantısında, geçen yılın sanat sezonunun değerlendirmesi yaparak, pandemi süreci sebebiyle seyirciyle uzun sürebir araya gelemediklerini anımsattı. Sanatı kent geneline yaymak istediklerini belirten Özdülger, daha fazla öğrenciye ve çocuğa ulaşmak için çalıştıklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, pandemi sürecine rağmen 'sanat iyileştirir' diyerek sanat yapmaya devam ettiklerini söyledi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA