Minik mucitlerden büyük çözümler

Tarih: 24 Aralık 2020 Perşembe 12:05

Türkiye’de ’Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor’ ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Junior. 6. Sezon Çevrimiçi Fuarları başladı

 

Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de 'Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor' ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Junior. 6. Sezon Çevrimiçi Fuarları başladı. Bu yılki teması 'Yeni Şehrin Mühendisleri' olan fuarda, minik mucitlerin duraklarından biri de Tarsus SEV İlkokulu oldu. Tarsus SEV’in ev sahipliği yaptığı çevrimiçi fuarda, minik mucitler şehirde yaşamın zorluklarını keşfederek çözüm önerileri tasarladılar
2020 yılında 100’ü aşkın ülkede 163 binden fazla çocuğu STEM çalışmalarıyla buluşturan, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik FIRST LEGO League Jr., Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından 'Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor' adı altında 2014 yılından beri düzenleniyor. Bu yıl salgın önlemleri sebebiyle online olarak 18 farklı şehirde düzenlenecek fuarlarda 517 takım ile bir araya gelecek. 

ŞEHİR YAŞAMINA ÇÖZÜMLER
FIRST® LEGO® League Junior. 6. Sezon Çevrimiçi Fuarlarının duraklarından biri de Özel Tarsus SEV İlkokulu oldu. 5 farklı şehirden 16 takım, Tarsus SEV İlkokulu Çevrimiçi Fuarı’nda bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanından minik bilim insanlarının katıldığı çevrimiçi fuarda, bu sezonun teması olan 'Boomtown Build: Yeni Şehrin Mühendisleri' kapsamında çalışmalar yapıldı. Çevrimiçi fuarda, Tarsus SEV İlkokulundan katılan takımlar, 'Posterimizle Fikrimiz Muhteşem İkilimiz' ve 'Bilgi Dolu Can Alıcı Poster' ödüllerini kazandılar. Fuarda minik mucitler, şehirde yaşamın zorluklarını keşfederek çözüm önerileri tasarladılar.

MİNİK MUCİTLER
Fuara katılan takımlar, 18 yaş üzeri gönüllü koç ve danışmanlar rehberliğinde proje geliştirme sürecini öğreniyor. Her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili çalışan minik mucitler sırasıyla problemi tanımlıyor, çözüm önerileri geliştiriyor, kendilerine verilen LEGO® kitleri ile çözüm önerilerini somutlaştırarak, en az bir parçası hareketli model tasarlıyor. Öğretmenlerinin rehberliğinde takım olarak yürüttükleri 2-3 aylık çalışmalarının ardından farklı yerel ortakların desteğiyle gerçekleşen fuarlarda buluşan takımlar, projeleri, fikirlerini ve tüm çalışmalarını gönüllü gözlemcilere aktarıyor. Fuarın sonunda tüm çocuklar madalya alırken ayrıca her takım program özelinde bir ödül alıyor.


Etiket: TAC, yarışma, Tarsus


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA