TÜİOSB’de öncelik dijitalleşme

Tarih: 24 Ağustos 2021 Salı 14:21

TÜİOSB Başkan Gül Akyürek Balta, önceliklerinin dijitalleşme, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir üretim olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en önemli ihracat pazarı olan Avrupa Birliği’nin beklentilerini karşılamaya yönelik Türkiye’nin dijital ve yeşil OSB’sini yolunda ilerleyen Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB), tarımsal ürün işleme ve gıda sektöründe faaliyet gösteren yatırımcı firmaların dijitalleşme, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Endüstri 4.0 odaklı sürdürülebilir üretim altyapısının güçlü bir şekilde oluşturulması konusunda eğitim maratonuna start verdi.

TÜİOSB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Dijitalleşme, Yeşil Mutabakat ve Endüstri 4.0 Yatırımları Eğitim Semineri’ne Başkan Gül Akyürek Balta’nın yanı sıra TÜİOSB Yönetim Kurulu Üyesi Nil Ece Yamanyılmaz, TÜİOSB Bölge Müdürü Ebru Karalar Akdeniz ve yatırımcı firmaların temsilcileri katıldı.

'SERTİFİKALI ÜRÜN İHRAÇ EDECEĞİZ’
Eğitim seminerinin açılışında konuşan TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Mersin’in ilk ihtisas OSB’si olarak bir yandan altyapısı güçlü, modern ve güvenli üretim merkezlerinin hayata geçirilmesi konusunda büyük gayret gösterirken diğer yandan Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın zorunlu kıldığı yeşil dönüşüme odaklandıklarını ve küresel arenada “DigiGreenFoodValleyö markasıyla sertifikalı ürün ihraç ederek rekabet üstünlüğü elde etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Dijital yeşil OSB olma yolunda olgunlaştırdıkları planlamaları anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, “Endüstri 4.0 kurallarının uygulandığı ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumlu olarak ülkemize kazandıracağımız yeşil OSB’de tarladan sofraya dijital değer zincirini oluştururken ana hedeflerimiz sürdürülebilir ihracat, yeşil üretim, verinin gücüyle izleme, doğrulama, takip ve verimliliğe dayalı dijital dönüşüm olacaktır" dedi.

'YATIRIMCILARIN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNÜ DESTEKLEYECEĞİZ’
Akyürek Balta, 2030 yılına kadar karbon salınımını yüzde 50 azaltmayı, 2050 yılına kadar da Avrupa Kıtası’nı iklim nötr hale getirmeyi amaçlayan Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumlu dijital yeşil OSB olma hedefine ulaşmak için Kümelenme, Ar-Ge Yenilikçilik ve Dijital Dönüşüm Merkezi ile TÜİOSB Dijital Dönüşüm Altyapı Projesi’ni yürüttüklerini kaydetti.

Kalite standardizasyonuna dayalı markalaşma çalışmalarında TÜİOSB’de üretilen ürünlerin DigiGreenFoodValley markasıyla ihraç ederken ülke ekonomisine ilk etapta yıllık 250 milyon dolar döviz kazandırmayı hedeflediklerini ve ihracatlarının her geçen yıl artarak devam edeceğini belirten Başkan Akyürek Balta, Endüstri 4.0 normlarına uygun kurumsal altyapının oluşturulmasına yönelik TÜİOSB yatırımcılarının dijital dönüşümünü destekleyeceklerini dile getirdi. Akyürek Balta, DigiGreenFoodTower adıyla kuracakları Ar-Ge Yenilikçilik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde de tüm yatırımcılara ve bu hizmetten faydalanmak isteyen iş dünyasına dijitalleşme ve Yeşil Mutabakat danışmanlığı desteği de sunacaklarını ifade etti.  


Etiket: mersin, tüiosb, gülakyürekbalta,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA