Başkan Seçer, kaçak su kullanımına karşı uyardı

Tarih: 19 Temmuz 2021 Pazartesi 11:10

Silifke’deki 7 kırsal mahalleyi ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kaçak su kullanımına karşı halkı uyardı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kaçak su kullanımının engellenmesi gerektiğini belirterek, "Zaten kuraklık var, su kaynaklarında sorun yaşıyoruz. Kaçak kullanım çok. Vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım. Yani suyumuzu çalanlara engel olmaları gerekiyor" dedi. 

Başkan Seçer, Kurban Bayramı öncesinde Silifke'de vatandaşlarla bir araya geldi. İlçeye bağlı Gökbelen, Pelitpınarı, Nuru, Senir, İmambekirli, Kargıcak ve Değirmendere mahallelerini ziyaret eden Seçer, sorun ve talepleri dinledi. 

Halka hitabında bayram tatili için bir dizi tedbir aldıklarını ifade eden Seçer, su kullanımında tasarruflu davranılması gerektiğini söyledi. Bölgede kaçak kullanımın fazla olduğunu kaydeden Seçer, "Zaten kuraklık var, su kaynaklarında sorun yaşıyoruz. Suyu da kontrolsüz kullanmak bizi daha çok sıkıntıya sokuyor. Kaçak kullanım çok. Kaçak kullanımla beraber bahçe sulaması da yapılıyor. Kaldı ki MESKİ'nin görevi sulama suyu temin etmek değil, kullanım suyunu, içme suyunu vatandaşlarımıza ulaştırmak. Zaten bu suları sulamada kullanmak da yasal olarak uygun değil. Bayram süresince buna çok dikkat edeceğiz, kaçak ekiplerimiz dolaşacak. Çünkü suyu kaçak kullanıyor, hortumu bahçeye bağlıyor. Diğer taraftan komşusu içme suyu bulamıyor. Haklı olarak şikayet ediyor. Vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım. Yani suyumuzu çalanlara engel olmaları gerekiyor. Tasarruflu su kullanmaları gerekiyor. Suyu israf etmemeleri gerekiyor. Herkes dikkat ederse, bizim de aldığımız önlemlerle beraber güzel bir tatil süreci yaşar, bayramı güzel kutlarız. Bayram tatili zehir olmaz" diye konuştu.


Etiket: mersin, silifke, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, meski,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA