MESİAD Başkanı Engin: "Telafi ve toparlanma başlıyor"

Tarih: 30 Haziran 2021 Çarşamba 11:41

MESİAD Başkanı Engin, 1 Temmuz itibariyle başlayacak normalleşme dönemini değerlendirdi.

Mersin Sanayici ve İşinsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, "Uzun zamandır sorunlar yaşayan iş dünyası için telafi ve toparlanma başlıyor. Kaybettiğimiz ekonomik değerlerin geri kazanılması için iş dünyasına sahip çıkılmalıdır" dedi.

Başkan Engin, 1 Temmuz itibariyle başlayacak normalleşme dönemini değerlendirdi. Kısıtlamalar nedeniyle eve kapanan halkın yeni dönemde ekonomik canlanmayı beraberinde getireceğine inandıklarını kaydeden Engin, Üretimin devamını sağlayacak ekonomik paketler ve düşük faizli krediler ile iş dünyasının önünün açılması gerektiğinin altını çizdi.

Finansal desteğin önemini vurgulayan Engin, "Uzun zamandır pandemi ve küresel krizler ile boğuşan iş dünyası için telafi ve toparlanma dönemi başlıyor. Üretimde istikrarlı çıkışların yakalanması, kaybedilen zamanın telafi edilmesi ve ihracat rakamlarının yükselmesi için can suyu niteliği taşıyacak ekonomik paketler ve düşük faizli krediler ile iş dünyasının önü açılmalıdır. Borç yükü ile boğuşan iş dünyasının üretimden başka bir şey düşünmemesi için finansal destekler sağlanmalıdır" diye konuştu.

Pandemi korkusunun aşılama ile geride kalmaya başlaması ile ekonomide düzelme beklediklerini ifade eden Engin, "Piyasaların canlanması ile döviz kurlarındaki dalgalanmaların azalmasını bekliyoruz. Turizm sezonu ile birlikte ülkemizin gelir kaynakları çeşitlilik kazanmaya başladı. Ülkemizin pandemi döneminde kaybettiklerini geri kazandırmak için sanayicilerimizin özverili ve cesur olacaklarını biliyoruz" ifadesini kullandı.

Başkan Engin, doğanın korunması konusunda hassas davranılması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Etiket: mersin, mersinhaber, mersinekspres, mersinpost, mesiad, mersinsanayiciveişinsanlarıderneği, hasanengin,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA