Kırsal mahallelerde su kesinti önlenecek

Tarih: 27 Haziran 2021 Pazar 10:05

MESKİ ekipleri, kırsal mahallelerde yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek için kolları sıvadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nce kırsal mahallelerdeki içmesuyu terfi merkezi ve terfi hatlarının rehabilitasyonu çalışmalarına başlandı.

MESKİ, yaz döneminde nüfus artışı yaşanan kırsal mahalleleler Ayvagediği, Gözne, Bekiralanı, Soğucak, Kepirli ve Darısekisi'nde zaman zaman yaşanan su kesintilerini önlemek için harekete geçti. Bu kapsamda söz konusu mahalleler için 3 adet 500 metreküp, 2 adet 2 bin metreküp ve 1 adet 5 bin metreküp depo ve 10 bin 503 metre terfi hattı inşa çalışması yapılacak.

Ayrıca, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün projelendirdiği Musalı, Boztepe ve Böğrüeğri Mahallelerinde isale hatlarının rehabilitasyonu çalışmaları hazırlık aşamasındayken, terfi hattı sonrasındaki eski isale hatlarından yaşanan su iletim sorunlarının çözülmesi amacıyla yapılacak 54 bin 218 metre isale hattı yapılması da planlanıyor.


Etiket: mersin, mersinhaber, mersinbüyükşehirbelediyesi, meski,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA