Üreticiye küçükbaş hayvan, yem ve nergis soğanı desteği

Tarih: 25 Eylül 2024 Çarşamba 14:58

Büyükşehir Belediyesi Akdeniz, Çamlıyayla, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde üreticiye küçükbaş hayvan, yem ve nergis soğanı dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Akdeniz, Çamlıyayla, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçeleri için ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ve ‘Nergis Soğanı Dağıtım Projeleri’ kapsamında gerçekleştirilen ‘Küçükbaş Hayvan, Yem ve Nergis Soğanı Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Akdeniz İlçesi Yakaköy Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Hasan Ufuk Çakır,  CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür,Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Vekili Mustafa Özdamar, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Tarsus Ziraat Odası BaşkanıVeyis Avcı, siyasi parti temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve üreticiler katılım sağladı.

‘TARIM DAHA ÖNEMLİ HALE GELİYOR, TÜRKİYE’DE ÜRETMEK DAHA ZOR OLUYOR’

Tarımsal Destek Töreni’nin bir gelenek haline geldiğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Her toplantıda tarıma ilişkin değerlendirme yaparken tarımın öneminden bahsediyoruz. Bunu söylerken de çiftçinin zor durumda olduğunu, girdi fiyatları başta olmak üzere; mazotu, ilacı, gübresi, akaryakıtı ya da diğer enerjilerin çok büyük bedellere mal olduğunun ama ürettiği ürünleri değerinde satamadığının, doğal olarak da para kazanamadığının, evini geçindiremediğinin ve rızkını temin edemediğinin şikayetini yapıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Seçer tarafından projelerden faydalanan üreticilere nergis soğanı, küçükbaş hayvan ve yem takdimi yapıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Koyun Keçi Çiftliği gezildi.Seçer, kısa süre önce başlattığı ‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den kampanyası kapsamında YakaköyMezbahası’na sahiplenilen ve isimleri Ateş ile Toprak olan 2 köpeği de sevdi.

PROJELER HAKKINDA…

Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi kapsamında; 2024 yılında, 60 yeni yetiştiriciye sahadan toplanan 1500 hayvan ve 240 ton yem verilecek. Düzenlenen tören kapsamında da 6 ilçeden 31 yetiştiriciye toplam 775 küçükbaş hayvan ve 124 ton yem dağıtımı yapıldı. 2020’den bugüne kadar, bu yıl dağıtılacaklarla birlikte 300 yetiştiriciye 7 bin 500 hayvan ve 1200 ton yem dağıtılmış olacak.Bu yıl dağıtımı yapılacak hayvanların parasal karşılığı da 28 milyon 500 TL iken bu bütçe çark kendisini döndürmeye başladığı için de Büyükşehir’in kasasında kalmış oldu.Nergis Soğanı Dağıtımı kapsamında ise 2020 yılından bu yana 2024 ile beraber 430 üreticiye 734 bin 155 adet nergis doğanı dağıtılmış olacak. 2024 yılında toplam; 11 ilçede, 134 üreticiye 197 bin 819 adet nergis soğanı dağıtılacak. Düzenlenen tören kapsamında ise 6 ilçeden 116 üreticiye 171 bin 119 adet nergis soğanı dağıtıldı.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA