Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde Mersin Rüzgarı

Tarih: 17 Eylül 2024 Salı 11:57

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi gördü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi gördü. Mersinden Kadın Kooperatifi’ne üye emekçi kadınlar tarafından yapılan ürünlerin sergilendiği stantlarda el yapımı birçok ürün dünyanın ve Türkiye’nin pek çok yerinden gelen misafirlere sunuldu.

Mersin’in yıldız gibi parladığı etkinlikte; develer, atlar ve kangal çoban köpeklerinin yanı sıra dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük dernekleri misafirler renkli görüntüler oluşturdu. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ilk törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Yörük-Türkmen dernek temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan törenin ardından göç duasının okunmasıyla Yörük göçü yapıldı.

BAŞKAN BÖCEK, YÖRÜK GÖÇÜ’NDE EN ÖNDE YÜRÜDÜ

Temsili Yörük Göçü yürüyüşü, Karaalioğlu Parkı’ndaki Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı önünde sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye önünde korteje katılan misafirleri tek tek selamladı. Böcek, “Türkiye’den 59 Yörük-Türkmen derneği, 19 ülkeden gelen heyetlerimizle Yörük Göçümüzü yaptık. Bize destek olan Yörük kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yörük kardeşlerimizin gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarmak için böyle bir festival düzenliyoruz. 3 gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerimizle halkımızla buluşacağız” sözlerine yer verdi.

‘YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ HEP BİRLİKTE GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ’

Coşkulu bir etkinlik olduğunu kaydeden ve dünyanın dört bir yanından insanın katıldığına dikket çeken Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, “Mersin’deki federasyonlarımızla, derneklerimizle beraber katıldık. Mersin, Yörük kültürünün yoğun yaşandığı bir ilimiz. Kültürümüzün aslında mihenk taşı denilen Yörüklerimizin, Yörük kültürünün yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına bugün Büyükşehir Belediyesi olarak festivalde yerimizi aldık” dedi. Yıl boyu Büyükşehir’in de birçok etkinlikte Yörüklerle bir araya geldiğine dikkat çeken Şahutoğlu, “Yaptığımız projelerle aslında yaşamış oldukları sorunlara çözümler üretmeye çalışıyoruz. Her bir proje onların yaşadığı bir sorunu çözmeye yönelik. Fakat bunu daha kitlesel boyutlara taşımak, yaymak adına bu tür festivallerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in talimatlarıyla bugün 3’üncüsü düzenlenen festivalle bu kültürü gelecek nesillere aktaracağız” ifadelerine yer verdi.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA