Mezitli Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 30 bin TL oldu

Tarih: 12 Eylül 2024 Perşembe 17:40

Mezitli Belediyesi’nde çalışan personellerin maaşlarında önemli bir artış gerçekleşti.

Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, çalışanların maaşlarına %35 oranında zam yapılması konusunda anlaşma sağlandı. Bu düzenlemeyle birlikte, Mezitli Belediyesi’nde çalışan personellerin en düşük maaşı sosyal haklar hariç 30 bin TL, en yüksek maaşı ise 41 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca, meslek primlerinde eğitim durumlarına göre %50 ile %650 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Başkan Tuncer, yapılan zamların emekçilere olan desteklerini pekiştirdiğini vurguladı. Söz konusu zam oranları ve maaş düzenlemeleri hakkında bilgi veren Başkan Tuncer, "Toplu iş sözleşmesi ile işçilerin maaşlarına yapılan bu artış, hem çalışanlarımızın yaşam standartlarını iyileştirmek hem de belediyemizin çalışanlarına verdiği önemi göstermek amacıyla gerçekleştirilmiştir. 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan belediye personellerimizin maaşları, yıl içerisinde verilen eş yardımı, çocuk yardımı, sorumluluk ve pozisyon farkı gibi ek ödemelerle birlikte yeniden düzenlenmiştir, Eğitim durumu ve mesleğin zam iyileştirmesinde önemli bir yeri oldu. Yüzde 50 ile yüzde 650 arası prim zammı gerçekleştirildi. Yıl içerisinde çeşitli iyileştirmelerimiz de olacaktır" şeklinde açıklamada bulundu.

“EMEKÇİLERİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ”

Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Başkan Tuncer, Mezitli Belediyesi’nin çalışanlarına sağladığı bu zam ile Türkiye genelinde ilçe belediyeleri arasında en yüksek maaş artışını sağlayan belediyelerden biri haline geldiğini belirtti. Tuncer, "Belediyemizde çalışan mesai arkadaşlarımızın maaşlarına önemli bir oranda zam yaparak, emekçilerimizin her daim yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile imzaladığımız bu toplu iş sözleşmesi ile çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik. Bu adım, hem çalışanlarımızın motivasyonunu artıracak hem de daha verimli bir çalışma ortamı sağlayacaktır" dedi.

Başkan Tuncer, sendika temsilcilerine ve tüm çalışanlara teşekkür ederek, yapılan zammın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA