Mersin limanında çalıntı araç operasyonu

Tarih: 4 Eylül 2024 Çarşamba 10:27

Mersin Limanında gerçekleştirilen operasyonda, yurtdışındaki çalıntı araçları transit olarak Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a götürdüğü tespit edilen 6 şüpheli yakalandı.

Kaçakçılı ve Organize Suçlarla Mücadele ile Deniz Limanı Şube Müdürlükleri ekipleri ve EGM İnterpol Europol Daire Başkanlığı ile Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yurtdışındaki çalıntı araçların transit olarak Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a götürüldüğü bilgisi üzerine çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Mersin Liman sahasında bulunan konteynırlar içerisindeki ikinci el araçlarla ilgili İnterpol veri tabanından yapılan sorgulamalarda 11 aracın çalıntı olduğu tespit edildi.

Araçların çalıntı olmaları sebebiyle ilgili firmalarca sorgu yaptırılmadan bekletildiği ve tekrar deniz yoluyla transit çıkarılmaya çalışıldığı belirlendi.

Çalıntı kaydı olan 11 araç ve aynı şekilde transit rejimlerine aykırı olarak liman sahasına bırakılan 3 araç olmak üzere toplam 14 araca el konuldu. Araçların piyasa değerinin yaklaşık 50 milyon Türk lirası olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında işlem başlatıldı. 


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA