Silifke’de müzik ve folklor festivali coşkusu

Tarih: 2 Eylül 2024 Pazartesi 10:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke Belediyesi tarafından ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle bu yıl Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin açılışına katıldı.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke Belediyesi tarafından ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle bu yıl 51.’si düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin açılışına katıldı.

Görkemli bir festival yürüyüşü ile başlayan 51.’si düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ coşkusu Silifke'ye sardı.

Festival yürüyüşünde Büyükşehir Belediye Bandosu'nun birbirinden güzel müzikleri Silifke sokaklarında yankılandı. Kortej coşkusuna yurttaşlar evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden de alkışları ile eşlik ettiler.

Stadyum'dan Anıt'a kadar devam eden festival yürüyüşünün ardından, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'nün özel gösterisi yapıldı. Geleneksel ile moderni bir araya getiren özel gösteri, katılımcıların beğenisini topladı.

Silifke Halk Dansları topluluğunun da gösterilerini sergilediği festivalin açılışında Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Makedonya, Rusya Halk Dansları Toplulukları da gösterilerini sergilediler.

“MUSTAFA KEMAL'İN KENTİ SİLİFKE’Yİ SEVİYORUZ”

Silifkelilerin coşkulu alkışı eşliğinde sahneye çıkan Başkan Seçer, çalışkan ve üretken Silifke halkını selamlayarak, “Mustafa Kemal'in kenti Silifke’yi seviyoruz. 31 Mart’ta bizlere destek oldunuz. Bizler size 5 yıl hizmet ettik Büyükşehir olarak. Tüm büyükşehir ailesi Anamur’dan Tarsus’a kadar hizmet ettik. 13 ilçemizde Mersin’de ayrımcılığı yerin 7 kat dibine gömdük. Şimdi ikinci 5 yılımıza gidiyoruz. Biz hepinizi kucaklıyoruz, hepinizi seviyoruz, hepinizi sayıyoruz” dedi. Büyükşehir’in hiç ayrımcılık yapmadan bütün hizmetleri herkese eşit bir şekilde sunduğunu vurgulayan Seçer, “Hangi renkten olursanız olun, hangi siyasi  partiye gönül vermiş olursanız olun; etnik yapınıza, inanç grubunuza, yaşam biçiminize, sizin kimliğinize saygı duyuyoruz. Siz her biriniz onurlu, şerefli Türkiye Cumhuriyeti yurttaşısınız” sözlerine yer verdi.

Festivalin açılışında ayrıca; CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır ile Talat Dinçer,  Kardeş Şehir Almanya Bergkamen Belediye Başkanı Thomas Hartl da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından ise protokol üyeleri ile birlikte sahnede kurdele kesimi gerçekleştirildi ve ardından da yine protokol üyeleri ile birlikte hep birlikte Yaş Kütüğü'ne bröve çakıldı.

Festivalin açılışı Emir Can İğrek konseri ile zirve yaptı.1-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde birbirinden değerli sanatçılar sahne alacak ve tüm Silifke halkı bu heyecana ve coşkuya ortak olacak.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA