Eş Başkanlar, 5 ayı değerlendirdi

Tarih: 29 Ağustos 2024 Perşembe 15:19

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinde geçen geçen 5 ayı değerlendirdikleri basın toplantısında çeşitli konu ve sıkıntılar hakkında açıklamalar yaptı.

Eş Başkan Sarıyıldız; “31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını hazmedemeyip halen kapı kapı gezerek kayyım dilenen, kayyım hayali kuran; bizim hakkımızda Mersin kamuoyu nezdinde algılar oluşturup asılsız haberler servis eden bir anlayışla karşı karşıya kaldık. Açık ve net ifade edelim ki bizim kayyım gibi bir gündemimiz yok” dedi. 

Eş Başkanı Nuriye Arslan ise, başta belediyenin kadın çalışanları olmak üzere personelin özlük haklarını iyileştireceklerini vurguladı. Kadın çalışanların 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde izinli olacağını da belirten Eş Başkan Arslan, kadınların her ay regl izni kullanabileceğini kaydetti.

“GÜNCEL BORÇ MİKTARI 858 MİLYON TL”

Akdeniz Belediyesi’nin 1 Ocak 2024 ila 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında netleşen toplam borç miktarının 858 milyon TL olduğunu belirten Eş Başkan Sarıyıldız,  “Önceki yönetim döneminde belediyemize gelir sağlayıcı herhangi bir yatırım ve proje üretilmediği gibi, hayali bir takım harcamalar; Meclis toplantısının hemen öncesinde meclis üyelerimizin gözaltına alınıp elde edilen sayısal çoğunlukla yapılan kimi tahsisler ve borçlanma yetkisi alınmasıyla da belediyenin borç ve faiz yükü ağırlaşmıştır. Bu yüksek borç nasıl yapılmış bir tarafa; çöp konteynırı, kırtasiye malzemesi ve teknik alet ve malzemelerin bile yeterli miktarda olmayışı, bu kadar paranın nereye gittiği sorusunu akıllara getirmektedir” diye konuştu.

“İLLER BANKASI, PAYIMIZDAN EKSTRA 31 MİLYON TL KESTİ”

Eş Başkan Sarıyıldız; Cumhurbaşkanlığının, önceki yönetimden kalma borçların haczi ve tahsili ile tasarruf tedbirleri genelgesi sonrası yapılan sınırlandırmaların belediyeleri adeta çalışamaz hale getirdiğini de ifade ederek; “Geçen Temmuz ayında Cumhurbaşkanının yaptığı ‘belediye borçlarının kaynağından kesilmesi’ talimatı ile İller Bankası gelirlerimiz azalmış ve belediyemiz ağır bir mali sıkıntı içerisine girmiş durumdadır.

Nitekim Cumhurbaşkanı’nın; belediyelerin borçlarına dair yaptığı açıklamadan sonra, borcumuza mahsuben İller Bankası tarafından Maliye’ye; bu yılın 7’inci ayında 22 milyon TL; 8’inci ayda 9 milyon TL olmak üzere toplam 31 milyon TL hesabımızdan ekstra kesinti yapıldı. İller Bankası’nın yaptığı kesintiler sonrası aylık ortalama memur, kadrolu işçi ve şirket personelinin maaşlarının ödenmesinde dahi sıkıntı ortaya çıkmaya başlamıştır” ifadelerini kullandı.

“31 MART İLE 5 NİSAN ARASI 42 MİLYON TL FATURA VE BORÇ GİRİŞİ OLMUŞ”

Akdeniz Belediyesi’nin 1 Ocak – 31 Temmuz 2024 tarihleri arası toplam gelirinin 523 milyon 646 bin TL olduğunu, aynı tarihler arasında toplam giderin ise 873 milyon 883 bin TL olduğunu belirten Eş Başkan Sarıyıldız, “Görüldüğü üzere sadece son 7 aylık dönemde gelirimiz ile giderimiz arasındaki fark (eksi) 350 milyon 237 bin TL’dir.  Belediyemizin 1 Ocak ile 31 Mart 2024 arası 652 milyon 748 bin TL borç varken ve sadece 31 Mart ile 5 Nisan 2024 yani mazbata günü arası 42 milyon TL’lik bir fatura ve borç girişi olmuştur. Düşünebiliyor musunuz? 1’inci aya ait faturayı; seçimi kazandığımız günden hemen sonrasına keserek borçlarının 42 milyon TL tutarını az göstermişler. Bu ağır tablo nedeniyle; hem belediyemizin borç ve faiz yükünü hafifletmek, hem de halkımıza sözünü verdiğimiz hizmet ve projeleri hayata katmak; yanı sıra özveriyle çalışan belediyemiz personeli arkadaşlarımızın özlük durumlarını iyileştirmek için birtakım taşınmazları satmak zorunda kalacağımızı açıkça ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA