Gülnar’da festival heyecanı

Tarih: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 13:04

‘Uluslararası Gülnar Bilim ve Kültür Etkinlikleri’, Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların destekleriyle başladı.

Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların destekleriyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen, bu yıl da 7.’si gerçekleştirilen ‘Uluslararası Gülnar Bilim ve Kültür Etkinlikleri’ başladı. Genel Koordinatörlüğü’nü Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross’un üstlendiği ve Şehit Ertuğrul Ulupınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik bu yıl,‘Gülnar Belediyesi’nin kuruluşunun 100’ncü’, ‘Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci’ ve ‘Cumhuriyet döneminin ilk hava harp şehidi Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in vefatının 60’ncı yıl dönümü’ temalarıyla işleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı bandonun birbirinden güzel şarkı ve marşlarıyla başlayan açılış programı, bu sene de atölyelerden çalıştaylara, resim ve heykel sergisinden panellere kadar zengin bir içerikle gerçekleştiriliyor. Yurt içi ve yurt dışından pek çok akademisyen ve sanatçı ile birlikte, Gülnar halkının yanı sıra merkezden pek çok vatandaşın da katıldığı etkinlik, hem yerel hem uluslararası düzeyde bilgi, sanat ve kültür etkileşiminin gelişmesine de katkı sunuyor.

Etkinlikte, geçtiğimiz yıllarda Gülnar’da orman yangınlarında yanmış çam kütüklerden yontulan heykeller, el işive geri dönüşümden elde edilmiş sanat eserleri ile Gülnarlı kadınların fotoğraf sergisi, katılanlardan yoğun ilgi gördü. Etkinlik akşam ise, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Kent Orkestrası’nın verdiği konserle devam etti. Konserde hep birlikte şarkı söyleyen vatandaşlar, çalınan hareketli parçalar eşliğinde de keyifli vakit geçirdi.

Gülnarlı ve misafir yazarların imza saatleri, resim, heykel ve geri dönüşüm atölyeleri, seramik yapımıve el sanatları faaliyetleri ile birlikte akademisyen sunumlarının yer aldığı etkinlik dizisi, 30 Ağustos Cuma günü son bulacak.

 


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA