‘Mersin 33 Kart’ kent genelinde yaygınlaşıyor

Tarih: 27 Ağustos 2024 Salı 10:32

Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerinden biri olan İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde devam ettirdiği ‘Mersin 33 Kart’ uygulamasını tüm kentte yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Akıllı şehir uygulamaları ile kent vizyonunu her geçen gün daha da ileriye taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerinden biri olan İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde devam ettirdiği ‘Mersin 33 Kart’ uygulamasını tüm kentte yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Daha önce Mersin Özel Halk Otobüsü, Çevre Yolu ve Tarsus Özel Halk Otobüsü Kooperatifleri’ne bağlı minibüslerde ve Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçları ile halk otobüslerinde kullanılmasına imkân tanınan Mersin 33 Kart, şimdi deMezitli Kooperatifi’ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı.Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan uygulamada,Mersin 33 Kart’ın yanı sıra banka kredi kartlarının kullanılmasına da imkân tanınıyor. Vatandaşların para ile temasını ortadan kaldıran uygulama, şoförlerin çevre ve yol kontrolünün de artmasına fayda sağlıyor.

Uygulama ile Mersinliler hem tek tip kart ile toplu taşımayı kullanabilmenin rahatlığına varırken, hem de kartın sağladığı indirim avantajı ile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar. Mersin 33 Kart sayesinde Mezitli Kooperatifi’ne bağlı araçlara siviller 25 lira yerine 22,5 lira, öğrenciler de 15 lira yerine 11 lira ödeme yapıyorlar.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA