Büyükşehir’den can dostları yaşatmak, yaşamı sahiplenmek için kampanya

Tarih: 23 Ağustos 2024 Cuma 14:42

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşatılması için hazırlanan ‘Yaşamı sahiplen, destek Büyükşehir’den’ kampanyası başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sokak hayvanlarının yaşatılması için hazırlanan ‘Yaşamı sahiplen, destek Büyükşehir’den’ kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Nikâh ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında Başkan Vahap Seçer, Türkiye’nin gündemine oturan ve sokak hayvanlarının ‘uyutulma’ adı altında öldürülmesine zemin hazırlayan ‘Sokak Hayvanları Yasası’ karşısında yaşamı sahiplenmek ve sokak hayvanlarını yaşatmak için Büyükşehir olarak uzun süredir bir çalışma gerçekleştirdiklerini aktardı. Yapılan çalışmaların kentin tüm paydaşlarıyla birlikte yürütülmesinin hayvanların yaşatılması için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Seçer, “Burada temel konu; toplumun tüm kesimlerini bu çalışmaya dâhil etmek. Ben Mersin’de hayvan düşmanı hemşehrim olduğunu düşünmüyorum ama bunun yanında talihsiz bazı saldırılar sonucu zarar görmüş insanların olduğunu da biliyoruz. Yapacağımız çalışmalarla toplumun her kesimini memnun edecek bir sonuç ortaya çıkarmamız lazım” dedi.

Mersin’deki her canlının yaşam hakkına saygı duyduklarına vurgu yapan Seçer, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ya da şahsım Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman şunu zikrediyoruz; ‘Biz herkesin Belediyesiyiz. Biz her canlının Belediye Başkanıyız’ diyoruz. Onun için kışın kara zemheride, kar altında, Toroslar’ın eteklerinde mahsur ve yemsiz kalan yaban hayvanlarına götürüp yem bırakıyoruz. Biz herkese, toplumun her kesimine saygılıyız. Herkesi kucaklama zorunluluğumuz var” diye konuştu.

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 31 BİN 496 ADET KÖPEĞİ KISIRLAŞTIRDI”

Mersin’deki sokak hayvanlarının sayısal ve rehabilitasyon durumu ile ilgili verileri de paylaşan Seçer,  Büyükşehir bünyesinde faaliyet gösteren bakımevlerinde son 10 yılda toplam 31 bin 496 adet köpeğin kısırlaştırıldığını aktardı. Bu köpeklerin de 30 bin 571’ininbir önceki yasa çerçevesinde alındığı ortama geri bırakıldığını söyleyen Seçer, şu anda Mersin il sınırları içerisinde kısırlaştırılmış köpek sayısının yaklaşık olarak 16-17 bin civarında olduğunu belirtti. Mersin il sınırları içerisinde de 4-5 bin civarında kısırlaştırılmamış, küpeli olmayan sokak hayvanları olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Seçer, “Toplamda yaklaşık 20-22 bin arası sokak köpeğimiz var ama bunun 16-17 bini kısırlaştırılmış ve kayıt altına alınmış. Bu önemli bir rakamdır, bu değerli bir çalışmanın ürünüdür. Mersin Büyükşehir Belediyesi son 10 yılda bu anlamda çok verimli çalışmalar yapmıştır” ifadelerini kullandı.

SEÇER’DEN YAŞAMI SAHİPLENMEK İÇİN İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI!

Seçer, kampanyanın temel amacının yeni yasada hüküm altına alınan sokak köpeklerini toplamak, rehabilitasyonunu yapmak, veri kayıt sistemini işlemek, kısırlaştırmak, mümkünsesahiplendirmek, mümkün değilse de doğal yaşam alanlarında ortamlarını iyileştirip refah içerisinde yaşamalarını sağlamak olduğunu söyledi. Büyükşehir olarak temel amaçlarının ‘yaşamı sahiplenmek’ olduğunu vurgulayan Seçer, sokak hayvanlarını yaşatmak için iş birliği halinde olmaları gerektiğinin altını çizdi. Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ve birimleri, aynı zamanda iştiraklerinin yanı sıra, ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, Mersin Veteriner Hekimler Odası, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarlıkları, organize sanayi kuruluşları, küçük sanayi kuruluşları, özel sektör kurumları; bütün bu paydaşlarımız bize katkı yaptığı sürece bu çalışmanın başarıya ulaşacağını düşünüyorum ve buna canı yürekten de inanıyorum” diye konuştu.

Öncelikle belediye olarak sokaklarda yaşayan, küpesi olmayan köpekleri toplayarak, bakım evlerinde kısırlaştırma işlemleri yapacaklarını ve Bakanlık veri tabanına kaydedeceklerini söyleyen Seçer, “Böylece sahipsiz tüm köpekleri kısırlaştırarak, sokaklarda yaşayan köpek sayısını asgari seviyeye düşüreceğiz” dedi.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA