Büyükşehir, kente yeni gelen öğrencilere kucak açıyor

Tarih: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 10:52

Büyükşehir Belediyesi, üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte şehre gelen öğrencileri de yalnız bırakmadı.

Öğrenci dostu anlayışı ile sayısız hizmeti hayata geçiren ve gençlere kucak açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite kayıtlarının başlaması ile birlikte bu sene de harekete geçerek,kente yeni gelen öğrencilerin yabancılık çekmemesi için onları ilk ağırlayan oldu. Merkezde MEŞOT ve Mersin Üniversitesi’nin girişinde öğrenci bilgilendirme stantları açan Büyükşehir, Tarsus Otogarı’nda da gelen öğrencileri karşılamak için stant açtı.

Öğrencileri açtıkları stantlarda karşılayan personel, gelen öğrencilere Büyükşehir’in sayısız öğrenci dostu hizmetini aktardı ve tanıtım broşürü dağıttı. ‘Mahalle Mutfakları’, ‘Çamaşır Kafe’, ‘5 Liraya Ulaşım’, ‘Merci Danışmanlık Merkezi’, ‘Kariyer Merkezi’, ‘Öğrenim Yardımları’, ‘Yeni Nesil Kütüphaneler’ ve ‘Okuma Salonları’ile‘Yarı Zamanlı İş İmkanları’hakkında öğrencilere bilgi veren personel, yeni eğitim hayatlarında da başarılar diledi.

Yeni bir şehre ayak bastıkları ilk anda böyle bir sürprizle karşılaşan ve karşılanmaktan dolayı memnuniyet duyan öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e kendilerini yalnız hissettirmediği için teşekkür ettiler.

“ŞEHRE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE YABANCILIK HİSSETTİRMİYORUZ”

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Halkkent Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görev yapan Biyoloji Öğretmeni Yaren Taşkın, uygulama hakkında bilgi vererek, “Şehrimize yeni gelen öğrencilerimizi karşılıyoruz. Böylece onlara hem‘Hoş geldin diyoruz’, hem de üniversite süreçlerinin başladığı yerde onları motive etmiş oluyoruz. Aynı zamanda konaklayacakları yerlere kadar ücretsiz servis imkânıda sağlıyoruz. Kentimize gelen öğrencilere,Büyükşehir Belediyesi’ninonlara sunmuş olduğu hizmetlerden bahsettik. Mersin’in öğrenci dostu bir şehir olduğunu onlara anlattık” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA