Mersin’in ortak sesi: “Mersin, Ana Konteyner Limanı’nın en doğru adresi”

Tarih: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:58

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde bir araya gelen Mersin sivil toplum kuruluşları, Mersin Ana Konteyner Limanıyla ilgili ortak deklarasyon yayımladı.

Mersin’in ülkeye yararı olmayacak, sırf Mersin’de olsun diye yapılacak bir yatırımın peşinde olmadığının vurgulandığı ortak metinde, konunun yatırımın nereye yapıldığından çok, en doğru yere yapılmasıyla alakalı olduğu belirtildi. Doğru ve net bir açıklamayla kafa karışıklığının giderilmesini talep eden Mersin dinamikleri, ‘Yatırımların adı doğru konmalıdır’ mesajı verdi. Öte yandan Akdeniz’i rakipsiz bir lojistik merkez yapacak olan Ana Konteyner Limanı’nın en doğru adresinin Mersin olduğu da vurgulandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde; kentin sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, ortak deklarasyon yayımladı. Ana Konteyner Limanıyla ilgili yapılan son resmi açıklamalar üzerine hazırlanan ortak metin, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Ortak metni kent dinamikleri adına MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır okudu.

Deklarasyonda, Mersin’in ülkeye yararı olmayacak, sırf Mersin’de olsun diye yapılacak bir yatırımın peşinde olmadığı vurgulanarak, konun yatırımın nereye yapıldığından çok, en doğru yere yapılmasıyla alakalı olduğu belirtildi. Kıt kaynakların israf edilmeden en doğru, en uygulanabilir, katma değeri en çok yaratacak noktaya yapılması gerektiğine dikkat çekilen ortak metinde, “Türkiye’nin tamamının toplam konteyner elleçlemesinin 12 milyon TEU’yu zor yakaladığı düşünüldüğünde, iki tane yan yana 12 milyon TEU’luk 2 liman yatırımı inandırıcı olmaz. O halde bu yatırımların adı doğru konmalıdır. Kafa karışıklığı yaratılmamalıdır” denildi.

Metin'de Türkiye’yi Akdeniz’de rakipsiz bir lojistik merkez yapacak olan Ana Konteyner Limanı’nın en doğru adresi olarak Mersin’e işaret edildi.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA