Gülümse Alzheımer Yaşam Merkezi’nde hastalığa meydan okuyorlar

Tarih: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 10:49

Başlangıç evre Alzheimer hastaları için açtığı ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ ile birçok Alzheimer hastasının hayatına dokunan Büyükşehir Belediyesi, hastalardan da hasta yakınlarından da tam not alıyor.

Başlangıç evre Alzheimer hastaları için açtığı ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ ile birçok Alzheimer hastasının hayatına dokunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, hastalardanda hasta yakınlarından da tam not alıyor. Merkezde gerçekleştirilen zihinsel ve fiziksel aktiviteler sayesinde hastalığa meydan okuyan katılımcılar, hayata daha sıkı tutunuyor.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 4 ay önce açılan merkezden 16 hasta faydalanıyor. Hafta içi her gün sabah evlerinden alınan ve merkeze getirilen katılımcılar, gün boyu farklı etkinliklerle buluşturuluyor. Zihinsel ve fiziksel aktivitelerin yaptırıldığı Merkez’de, haftanın farklı günlerinde geziler ve Yeşilçam günleri de düzenleniyor. Merkez’e gelen hastalar gün içinde yapılanmandala, taş ve ahşap boyama, zeka oyunları ve egzersizlerle kaliteli vakit geçiriyor. Etkinlikler hastaların bilişsel fonksiyonlarının hızlanmasını ve hastalık seyrinin yavaşlamasını da sağlıyor. Merkezde müzik eşliğinde etkinlikler yapan hastalar, eğlenceli vakit geçiriyor. Rutin sağlık kontrolleri hemşireler tarafından yapılan hastaların, gün içinde ilaç takipleri de yapılıyor.

Hastaların yanı sıra hasta yakınları da Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nden son derece memnun. Annesini ya da babasını gönül rahatlığıyla Merkez’e emanet edenler, gün içinde rutin işlerini halledip, kendilerine vakit ayırabiliyorlar. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın karşısında bulunan merkeze başvurmak isteyenler; başlangıç evresi Alzheimer hastası olunduğuna dair uzman hekim raporu, bulaşıcı hastalığı olmadığına dair rapor, kimlik fotokopisi ve3 adet vesikalık fotoğraf ile başvuru yapabiliyor. Ön bilgi almak isteyenler 0324 325 69 59 iletişim numarasından veya Alo 185’ten bilgi alabiliyor.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA