‘Yayla Şenlikleri’ yaylacıların gönlüne taht kuruyor

Tarih: 23 Temmuz 2024 Salı 11:28

Büyükşehir Belediyesi, batı ilçelerine güzel yaz akşamları yaşatmayı sürdürüyor.

Her yıl,‘Her Köy Bizim Köyümüzdür’ sloganıyla düzenlediği‘Yayla Şenlikleri’ ve ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri ile kırsal mahalle ve yayla sakinlerini müzik ve eğlenceye doyuran Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, batı ilçelerine güzel yaz akşamları yaşatmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Gülnar’da başlayan etkinlikler Silifke ilçesinde Keşlitürkmenli,  Mara ve Gökbelen mahallelerinde de gerçekleştirildi. Tası tarağı toplayarak ilçe ilçe gezen kültür sanat ekibi, çocuklara da yetişkinlere de içeriği dolu dolu bir etkinlik sunuyor.

Silifke’de gerçekleşen etkinlik dizisinde ilk olarak ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ kapsamında çocuklara; tiyatro gösterisinin yanı sıra drama atölyesi de gerçekleştirildi. Kukla ve gölge oyununun sergilendiği etkinlikte; alana kurulan yüz boyama noktası, interaktif dans atölyesiyle de çocukların akşamları renklendi.

‘Yayla Şenlikleri’ kapsamında sahne alan Halk Oyunları ekibinin sergilediği birbirinden güzel yöresel danslar da vatandaşların yüzünü gülümsetti. Ardından sahne alan Türk Müziği Orkestrası’nın güçlü ses ve saz sanatçılarıyla verdiği konser, Silifkelileri doyasıya eğlendirdi. Orkestranın seslendirdiği şarkılara eşlik eden ilçe sakinleri, hareketli şarkılarla birlikte oynadı. Tüm günü üretimle geçen üreticilerin de ev ve tarla işleriyle uğraşan kadınların da günü Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat ekibiyle şenlendi.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA