CHP’li Kış: Emekli kirasını mı ödesin, karnını mı doyursun?

Tarih: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 13:17

Emekli maaşına yapılan 2 bin 500 liralık zamla ilgili meclis genel Kurulunda konuşan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, hükümetin emeklileri yoksullaştırma politikasının sürdüğünü söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Günlerdir toplantı üstüne toplantı yapan AKP’nin ekonomi kurmayları açlık sınırının asgari ücreti geçtiği bir dönemde emekliye 2 bin 500 lira artışı layık görmüştür. Sizlere örnek veriyorum. Mersin’de en düşük kira bedeli 15 bin lira iken bir emekli 12 bin 500 lira ile kirasını mı ödesin, geçimini mi sağlasın? Emeklilerimize kirasını ödemek bir yana kendini doyuramayacak noktaya 22 yıllık AKP iktidarı getirmiştir. Ama biz buradan CHP olarak söz veriyoruz. Emeklilerimiz Avrupa’daki emekliler gibi rahat etmeden, huzur bulmadan, yüzleri gülmeden sizleri rahat ettirmeyeceğiz” dedi.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA