‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi 5. yılda

Tarih: 16 Temmuz 2024 Salı 10:26

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi, yeni doğumlarla büyümeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin hayvansal üretime destek projelerinden ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi, yeni doğumlarla büyümeye ve yeni yetiştiricilere üretim kapısı açmaya devam ediyor. Kent genelinde ilçe ilçe yapılan dağıtımlar sayesinde kendi işini kuran küçükbaş hayvan yetiştiricileri bir taraftan geçimlerini sağlarken, diğer taraftan da hayvan popülasyonunu artırıyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde devam eden projede 4 yılda 240 yetiştiriciye 6 bin küçükbaş hayvan veren Büyükşehir Belediyesi, projeye dahil olan yetiştiricilerden 3.yıldan itibaren geri almaya başlıyor. Projenin 5’nci yılında ise üreticiye dağıtılacak 1500 hayvanın tamamı, yine üreticilere verilen hayvanların kuzuları alınarak projenin sürekliliği sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvanlarla birlikte yem ve aşı desteği de sunmayı sürdürüyor. Projeye ile hayatı değişen yetiştiricilerden biri de Nasibe Yalçın oldu. Erdemli merkeze 50 kilometre uzaklıkta olan Toros Mahallesi’nde daha önceleri 3-4 küçükbaş hayvan ile geçimini sağlamaya çalışan Nasibe Yalçın, ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesine dahil olduktan sonra küçükbaş hayvan sayısını 60’a yükseltti. Proje kapsamında aldığı hayvanların yavrularını vererek kendi gibi başka kadınların da projeye dahil olmasını isteyen Yalçın,3. yılında 10 kuzusunu teslim edecek.

 ‘HAYVANCILIĞA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’nin Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Dr. Dilek Tüney Bebek, kırsalda ikamet eden düşük gelirli vatandaşlara 24 dişi ve 1 erkek keçi veya koyun verdiklerini belirterek, ilerleyen süreçte proje kapsamında dağıttıkları hayvanların yavrularını aldıklarını anlattı. Bebek, “2020 yılında başladığımız projemizin bu yıl 5. yılındayız. 2024 yılında dağıtımını yapacağımız 1500 küçükbaş hayvanın tamamını, daha önce projemize dahil olan yetiştiricilerimizden toplayacağız.2024 yılında 60 yeni yetiştiricimizle beraber 300 yetiştiriciye ulaşmış ve 7 bin 500 baş küçükbaş hayvan dağıtmış olacağız” dedi.

İlk defa küçükbaş desteğinden faydalanan kişilerden 3 yıl boyunca bir talepte bulunmadıklarını kaydeden Bebek, “3’üncü yıldan itibaren doğan yavruları peyderpey yetiştiricilerimizden geri alıyoruz. 25 hayvan veriyor, 25 hayvan geri alıyoruz. Damızlık çağında verdiğimiz hayvanları geri topluyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak hayvansal üretime destek sağlıyoruz. ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projemizle de hayvancılığa destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YALÇIN, ALDIĞI KÜÇÜKBAŞLARLA EVİNİN GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinden faydalanan Nasibe Yalçın, “Daha önce 3-4 tane keçim ve koyunum vardı. Evimin gelirini onlarla karşılıyordum. Sütünden, peynirinden, kuzusundan faydalanıyordum. Onları değerlendirip paraya çevirip, çocuklarımın ihtiyaçlarını gideriyordum. Daha sonra Büyükşehir’in projesinden haberdar oldum. 25 hayvan aldık ve zamanla çoğalttık. Şu anda 60 tane hayvanım var. Daha da artırmayı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

 


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA