Kadın konuk evi Akdeniz Belediyesi’nin bünyesine geçti

Tarih: 5 Temmuz 2024 Cuma 13:59

Akdeniz Belediye Meclisi’nin aldığı kararla; mülkiyeti belediyeye ait olan Kadın Konukevi’nin, önceki yönetim döneminde Bakanlığa (Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü) tahsisini içeren 4 Aralık 2023 tarih ve 131 sayılı Meclis kararı iptal edildi. Oybirliği ile alınan kararla birlikte kadın konuk evi binası Akdeniz Belediyesi bünyesine geçti.

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşim birinci oturumunu, eş başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetini kabulü ile sürdü. Toplantıda, önceki yönetim döneminde alınan Meclis kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne (Bakanlık) tahsisi yapılan, mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait olan Kadın Konuk Evi ile ilgili tahsis işleminin iptaline ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Tahsisin iptali hakkında komisyonlardan oybirliği ile gelen kararla birlikte, belediyenin önceki yıllarda inşa ettiği Kadın Konuk Evi binasının Akdeniz Belediyesi bünyesine katılımı gerçekleşti.

“TAHSİS İŞLEMİNİN YANLIŞ OLDUĞUNU GEÇEN DÖNEM DE SÖYLEDİK”

Meclis üyelerinin konu hakkındaki eleştiri ve tartışmaları üzerine söz alan ve önceki dönemde de Meclis üyesi olan Eş Başkan Nuriye Arslan; tahsis iptalinin Meclis üyelerinin oybirliği ile alınması nedeniyle teşekkür etti. Arslan; “O dönemde de bizler yöntemin doğru olmadığına dair burada tartışmalar yapmıştık. Bu tahsis işlemi gerçekten doğru değildi. Hem belediye mevzuatına hem de belediye yasalarına uygun değildi. Çünkü yasa açık; Yasa diyor ki; ‘100 binin üzerinde nüfusu olan yerleşim yerlerinde sığınma evinin olması zorunludur.’ Biz, yöntemsel olarak da eksikliğe düştüğümüzü o zaman tartışmıştık. Ama önemli olan bu binayı tekrar belediyemizin bünyesine almak” dedi.

“KADIN CİNAYETLERİ VE ŞİDDET VAKALARINDA KORKUNÇ BİR ARTIŞ VAR”

Sözlerini, “Gönül isterdi ki böyle bir yeri açmaya gerek olmasaydı, gönül isterdi ki ülkemizde kadına yönelik şiddet olmasın. Kadın cinayetlerinin olmadığı bir ülkeye sahip olmak isterdik” diyerek sürdüren Eş Başkan Arslan; “Ama gün geçmiyor ki ülkemizde en az 2-3 kadın cinayetini duyuyoruz. Geçtiğimiz aylarda kadın platformlarının yaptığı araştırmalara göre kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet vakaları korkunç seviyelere ulaşmış. Fikri ve siyasi olarak kadına yönelik şiddete karşı olduğumuzu herkes çok iyi bilir. Tabi kadın konuk evinin, belediyemiz bünyesine alınması elimizi güçlendirecektir. Bu süreci de yine hep birlikte yürüteceğiz. Kadınlara yönelik şiddete karşı sadece kadınlar durmayacak. Toplumsal cinsiyet bilincini oluşturmamız ve geliştirmemiz de gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“HER MECLİSTE ÖNCEKİ YÖNETİMİN GÜNDEME GELMESİ DOĞRU DEĞİL”

Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ise,  Meclis üyelerinin önceki döneme ilişkin bazı eleştirileri üzerine bir değerlendirme yaptı. Sarıyıldız; “Önceki dönemin kimi icraatlarının her Meclis toplantımızda gündeme gelmesi veya tartışılması doğru değil. ‘Önümüzdeki süreçte nasıl daha iyi yaparız’ konusunu konuştuğumuz; örneğin kadın konuk evini nasıl halkımızın hizmetine kazandırılabileceğimizi yahut burası için nasıl bir ek bütçe, destek oluşturabileceğimizi tartışalım. Özellikle bu tarz konulara olumlu pencereden bakarsak eğer, Meclisimiz daha sağlıklı işler ve koordineli şekilde yürür bir hale gelir. Komisyon çalışmalarında oybirliği ile alınan bu karar bizim için gerçekten çok önemli. Meclis toplantılarımızın bu şekliyle devamı ayrıca için çok kıymetli” diye konuştu.


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA