TADEKA Tarsus’un yöresel yemeklerini geleceğe taşıyor

Tarih: 5 Temmuz 2024 Cuma 12:04

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu,‘Tarsusi Yöresel Yemek Hikayeleri’ projesini başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA), kültürden sanata, şiirden edebiyata, lezzetten tarihe kadar birçok konuda zenginlikleri ortaya çıkarmaya devam ediyor.

TADEKA Turizm ve Gastronomi Kurulu, eşsiz ve köklü bir tarihe sahip olan Tarsus’a özgü yemeklerin, belli tarifler içerisinde yapılması ve gelecek nesillere aktarılması adına ‘Tarsusi Yöresel Yemek Hikayeleri’ projesini başlattı. Bu kapsamda tarihi Siptilli Çarşısı içerisinde yer alan Tarsus Belediyesi Gastronomi Merkezi’nde, yöreye has ‘analı-kızlı’ yemeği pişirildi. Yeryüzü Pazarı esnaflarından Ayşe Aydın’ın aşçılığında pişirilen yemeğin yapımına, TADEKA Turizm ve Gastronomi üyeleri ile Mersinli kadınlar destek verdi.

Yemeklerin geçmişte yapıldığı gibi orijinal tarifiyle yapılmasını hedefleyen projenin ilk çalışmasında, renkli görüntüler yaşandı. Bulgur, et, nohut ve çeşitli baharatlar kullanılarak pişirilen ‘analı-kızlı’ yemeği, TADEKA kurul üyeleri ve diğer katılımcılardan tam not aldı.

‘AMACIMIZ, TARSUS’UN GELENEKSEL YEMEKLERİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARABİLMEK’

TADEKA Turizm ve Gastronomi Kurulu Üyesi ve Tarsus Yöresel Yemek Kültürü’nü Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Esin Erkoç, böyle bir projenin hayata geçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Tarsus’un yöresel yemeklerini gelecek nesillere aktarmayı düşündük. Bunu aktarırken de bir anket ve envanter çalışmasıyla başlamak istedik. Bu envanter çalışmasının ilk aşamasını arkadaşlarımız yapıyor. Amacımız gelecek nesillere, eskiden Tarsus’ta yapılan yemekleri aktarabilmek. Bunu hem görsel olarak belgeliyoruz, hem de bir kitapçık haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 


Etiket: mersin, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA