‘Çevre-İklim-Enerji Çalıştayı’ tamamlandı

Tarih: 27 Haziran 2024 Perşembe 13:22

Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol, Fen İşleri, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde ortaklaşa düzenlediği ‘Çevre- İklim- Enerji Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol, Fen İşleri, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde ortaklaşa düzenlediği ‘Çevre- İklim- Enerji Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen çalıştayda; Büyükşehir’in 2025-2029 Stratejik Plan çalışmalarında iklim, çevre ve enerji konularında izleyeceği yol haritasının masaya yatırılmasının yanı sıra, 5 yıllık eylem planlarının temelleri atıldı.

Çalıştaya; Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanları ve personeli, İl Sağlık Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, STK,  vakıf, oda, dernek, üniversiteler ve ilçe belediyelerinden temsilciler yer aldı.

‘Kent Temizlik ve Vektörle Mücadele Faaliyetleri’, ‘Katı Atık Yönetimi’, ‘Sürdürülebilir Enerji İklim Eylem Planı Azaltım ve Uyum Eylemleri’, ‘Deniz Kirliliği ve Denetim Faaliyetleri’, ‘Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği’, ‘Çevre Koruma Bilinçlendirme ve Gürültü Denetimi Faaliyetleri’ masalarının yer aldığı çalıştayda; Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde hayata geçirdiği proje ve faaliyetler değerlendirilirken, alanında uzman paydaşlar da deneyimlerini paylaştı.

Çalıştay’ın temel hedefleri doğrultusunda; deniz kirliliği ve ekosisteme etkileri, kimyasal ve mikroplastik kirlilik ve atık yönetimi, iklim değişiklikleri ile mücadelede yerel eylem planları ve çevre mücadelesi başlıkları irdelendi. Çalıştay, katılımcıların ele aldıkları konu başlıkları hakkında değerlendirme ve sunum yapmaları ile sonlandı.


Etiket: mersin, büyükşehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA